Sunčani tjedan pred nama: Stabilno vrijeme i ugodne temperature, na obzoru i 'bablje ljeto'

20.10.2024. 10:50:00

Nadolazeći tjedan donosi stabilno i sunčano vrijeme, uz porast temperature

Prema izvještaju Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, iako će ujutro ponegdje biti umjerena naoblaka, dok će unutrašnjost zemlje zahvatiti magla. Vjetar će biti slab, a na istoku će ponegdje puhati umjereni istočni vjetar. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, dok će podno Velebita u prvom dijelu dana biti lokalno jakih udara. Na krajnjem jugu očekuje se jugo. Najviše dnevne temperature kretat će se između 13 i 18 stupnjeva, dok će u unutrašnjosti Istre, Dalmacije i na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 19 do 24 stupnja.

Za riječku regiju i Kvarner izdano je žuto upozorenje zbog mogućih olujnih udara bure, osobito podno Velebita, gdje bi vjetar mogao dosegnuti brzine veće od 65 km/h.

Što se tiče ponedjeljka, očekuje nas još jedan pretežno sunčan dan. U unutrašnjosti se ujutro mjestimice očekuje magla i niski oblaci. Vjetar će biti uglavnom slab, dok će uz obalu tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature kretat će se između 2 i 7 stupnjeva, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva. Najviše dnevne temperature iznosit će od 14 do 19 stupnjeva, dok će na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije dosezati od 19 do 24 stupnja.

Foto: DHMZ

Prema izvještaju Slobodne Dalmacije, temperature u Dalmaciji tijekom ponedjeljka neće se znatnije mijenjati u odnosu na nedjelju, s maksimalnim vrijednostima oko 23 stupnja, što će stvoriti idealne uvjete za berbu maslina. Od ponedjeljka se najavljuje i početak pravog 'babljeg ljeta'.

Utorak će donijeti još jedan stabilan i sunčan dan s ugodnim temperaturama. Jutarnje temperature uz obalu kretat će se od 17 do 21 stupanj, dok će dnevne doseći i do 23 stupnja.

U srijedu se očekuje porast naoblake, no veći dio dana zadržat će se suho vrijeme, a u Dalmaciji se mogu očekivati tek sporadične oborine. Temperature će i dalje biti ugodne za ovo doba godine.

Izvor:24sata

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/Bablje ljeto/Pixabay

Izvorni autor: PDN/24sata/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.