Svečana prisega 29. naraštaja ročnih vojnika u Požegi

13.03.2021. 10:23:00

Jučer je u Požegi u vojarni   “123. brigade HV” održana Svečana prisega 29. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

 

Svečanoj prisezi 29. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni "123. brigade HV-a" nazočili su  predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

Svečanu prisegu položilo je ukupno 196 ročnica i ročnika.

Nakon Svečane prisege  ročnicama i ročnicima čestitke je  uputio  ministar obrane Mario Banožić koji je tom prilikom Naveo: . 

"Danas ste postali članovi velike obitelji Hrvatske vojske. Posebno veseli što velik broj žena danas prisegnulo, gotovo trećina. Ročnice i ročnici, hvala vašim obiteljima što su vas poduprli da ostvarite karijeru u Hrvatskoj vojsci. Od srca vam čestitam i dobro došli u Hrvatsku vojsku!"  

Čestitao im je i predsjednik RH Zoran Milanović. 

"Vaša se prisega u malo toga razlikuje od prisege koju sam ja položio prije godinu dana - kratka i jasna. Hvala vam što ste odabrali napor i rad i način života teži od običnog, to je poziv, način života. Činit ću sve da ne morate bez nužde riskirati svoj život i zdravlje, ako za tim ne bude najpreče potrebe. Rat je iza nas i ljudima koji su se za nas žrtvovali dugujemo jako puno. Snaga je malih nacija i u ljudima, u dobro odabranim prijateljima i pomno izbjegnutim neprijateljima", rekao je Milanović čestitajući ročnicima na prisezi. 

FOTOGALERIJA:


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja RH / Portal Dnevnih Novosti.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Izvor: PDN/Foto: K.Š./034portal.hr

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.