Živko Nestorović, sudionik Domovinskog rata, i danas se bori, ali ovoga puta ne na bojišnici, već s izazovima svakodnevnog života. Rođen 01. ožujka 1962. godine, Nestorović je svoj život posvetio služenju svojoj Domovini i obitelji. No, put mu nije bio nimalo lak. Tijekom Domovinskog rata Živko Nestorović pokazao je izvanrednu hrabrost i požrtvovnost braneći svoje selo od neprijateljskih napada. Unatoč tome što su mu zbog ozljeda i nedavne operacije savjetovali da se ne uključi u borbu, Nestorović je odlučio stati u obranu svoje zajednice.

Kada su se tenkovi i pješadije približili njihovom selu, a situacija je postala izuzetno opasna, Nestorović je bio među onima koji su djelovali brzo i hrabro. Bez obzira na nedostatak oružja i zaštite, riskirao je vlastiti život kako bi pomogao svojim sugrađanima.

Jedan od ključnih trenutaka bio je kada je pronašao ranjenog Imru Takača i odveo ga na sigurno, te organizirao prijevoz do bolnice. Unatoč riziku po vlastiti život, Nestorović je pokazao nevjerojatnu hrabrost i humanost u spašavanju drugih.

Njegova predanost i odlučnost da se bori za svoje selo i svoje sugrađane, unatoč vlastitim fizičkim ograničenjima, svjedoče o njegovoj iznimnoj hrabrosti i požrtvovnosti. Ta hrabrost i solidarnost su vrijednosti koje su obilježile mnoge branitelje tijekom Domovinskog rata, a Nestorović je jedan od onih čiji primjer treba s ponosom istaknuti.

Njegova priča služi kao podsjetnik na hrabrost i požrtvovnost mnogih branitelja koji su se suočili s iznimno teškim i rizicima kako bi obranili svoju domovinu i svoje sugrađane. Živko Nestorović jedan je od onih koji su ostavili neizbrisiv trag hrabrosti i požrtvovnosti u borbi za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Odrastao je uz majku Anu i bakicu koja je radila kao čistačica u školi. Bez oca koji ih je napustio dok su bili mali, obitelj se suočavala s brojnim izazovima, ali su hrabro i dostojanstveno nastavili dalje. Nakon što je završio osnovnu školu, krenuo je u srednju, ali je zbog nedostatka uvjeta bio prisiljen odustati. Počeo je raditi na Henrikovcima i istovremeno se baviti nogometom.

Međutim, njegov životni put bio je obilježen nizom teških trenutaka. Tijekom nogometnih utakmica 1983. godine, doživio je tešku ozljedu noge, koja mu je ostavila trajne posljedice. Uslijedile su i druge tragedije poput prometne nesreće 1986. godine, u kojoj je pretrpio brojne ozljede. Unatoč tim izazovima, Nestorović se uvijek iznova vraćao radu i služenju svojoj zajednici.

Njegova hrabrost i požrtvovnost posebno su došli do izražaja tijekom Domovinskog rata. Iako su mu zbog ozljeda savjetovali da ne ide u borbu, on je odlučio stati u obranu svoga sela. Nesebično je pomagao ranjenicima i riskirao vlastiti život kako bi zaštitio svoje sugrađane.

Nakon završetka rata, Nestorović se nastavio boriti, ovoga puta sa zdravstvenim izazovima. Dobio je moždani udar u studenom 2022. godine, što je dodatno otežalo njegov već težak život. Unatoč svemu, nikada nije ostvario pravo na mirovinu te se oslanja na minimalnu vojnu naknadu za nezaposlene branitelje.

Dom plaća oko 600 eura, a zajamčena naknada za nezaposlene branitelje koja prima iznosi 164,00 eura. Kako nadomiriti razliku?

Sada, dok se suočava s novim izazovima, Nestoroviću je potrebna naša pomoć. Njegova obitelj, koja se brine o bolesnom sinu i kćeri, također je u teškoj financijskoj situaciji. Stoga se obraćaju ljudima dobre volje za pomoć.

Svaka donacija je dragocjena i može značiti razliku u životu ovog hrabrog branitelja i njegove obitelji. Donacije se mogu uputiti na račune koje je otvorio Nestorovićev unuk Noah Nestorović.

HR9123600003118958945 - žiro račun HR7523600003250514028 - tekući račun

Neka ova priča bude podsjetnik na hrabrost i požrtvovnost naših branitelja te na važnost solidarnosti i zajedništva u teškim trenucima. S poštovanjem, obitelj Nestorović.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.