TKO ĆE KUPOVATI NOVE AUTE, NOVI VAL POSKUPLJANJA: Jedni dižu cijene i do 5000 eura, ovo nije dobro

02.02.2023. 16:06:00

SVE IDE PREMA GORE

Izvršni direktor Renaulta Luca de Meo oštro je kritizirao nametanje Euro 7 propisa o emisiji štetnih plinova jer će zbog njih cijene automobila francuske marke skočiti za 2000 eura.

Čelnik Renaulta je rekao: “Euro 7 imat će ogroman utjecaj na poslovanje. Postavljeni rokovi su prekratki, a uvjeti preširoki. Dodatni trošak prvenstveno dolazi zbog tisuća, odnosno milijuna sati testiranja koji su potrebni za homologaciju svih motora i varijanti kako bi ih prilagodili novim standardima.”

Samim time čelnici Renaulta tvrde da će za proizvođače automobila dodatni trošak biti 1000 eura po vozilu, što znači dodatnih 2000 eura na cijenu novog automobila, prenosi Dnevno.hr.

Volkswagen još skuplji

S nametnutim Euro7 standardima nije zadovoljan niti čelnik Volkswagena Thomas Schäfer koji je nedavno rekao da će povoljni automobili uskoro potpuno nestati s tržišta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Volkswagen (@volkswagen)

“Zbog prilagođavanja planiranoj strožoj normi Euro 7, cijena automobila koji koriste klasične benzinske i dizelske motore će porasti za 3000 do 5000 eura” rekao je Schafer.

Proizvođači automobila izrazili su ljutnju zbog vremenskog okvira i opsega novih standarda o emisiji CO2 za nove automobile koji bi trebali stupiti na snagu u cijeloj Europskoj uniji od 1. srpnja 2025.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Pixabay/Ilustracija

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.L

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.