TNT komentar: Bahat kao ministar, bahat kao vozač

12.11.2023. 09:30:00

Mario Banožić smijenjen je s dužnosti ministra obrane u najgorem scenariju koji je moguće zamisliti. Odluku je premijer Plenković donio nakon sto je postalo jasno da je Banožić, jedan kroz jedan, krivac za nesreću u kojoj je poginuo Goran Šarić iz Privlake, otac dvoje djece.

Mario Banožić išao je u lov bez vozača na kojeg ima pravo. Pretjecao je kamion po mraku i magli. Goran Šarić vozio je svoj kombi i te kobne subote išao na posao, bio je građevinac. Banožić je naletio po njegovoj strani, Šarić je na mjestu poginuo, Banožić se oporavlja u bolnici. Jedna je obitelj zavijena u crno, druga se mora nositi s teškim teretom. Banožiću, ocu troje djece, prijeti od tri do petnaest godina zatvora.

Može li se nesreća svakom dogoditi – da. Ali ovakva, da se pretječe kamion po magli i mraku – ne onima koji su odgovorni i pažljivi u prometu. Onima koji razmišljaju o sigurnosti i opasnosti, a ne stišću gas uvjereni u svoju nadmoć, bilo na cesti bilo u životu.

Mariju Banožiću, jednoj od objektivno najslabijih karika Plenkovićeve Vlade, na kraju nije presudila nijedna od njegovih afera. Ni APN-ov kredit koji je tražio iako ima plaću gotovo tri tisuće eura i ministar je, ni nepropisna dodjela stana od Državnih nekretnina, a niti sramotan priručnik kojim je planirao napredovati u znanstvenom zvanju, koji su pozitivno recenzirali oni koje je plagirao. Presudio mu je cisti bahatluk u vožnji s najgorom mogućom posljedicom, nenadoknadivim gubitkom ljudskog života.

Izvor: n1/ Foto: n1 screenshot

Izvorni autor: Mila Moralić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.