Tomašević i Škoro održali završne konferencije za medije

28.05.2021. 14:54:00

Kandidati za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo!) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret) održali su jutros, jedan za drugim, završne konferencije za medije.

Tomislav Tomašević u svom je završnom obraćanju poručio da se bore za zeleniji, pravedniji, učinkovitiji i transparentniji Zagreb.  Pozvao je sve građane Zagreba da u nedjelju izađu na, kako kaže, povijesne izbore na kojima će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika.

Osvrnuo se i na proteklu kampanju, rekavši da vjeruju da će u nedjelju pobijediti, i to uzdignute glave te da će svima nakon izbora moći pogledati u oči.

- Obećali smo da se nećemo služiti prljavim trikovima, obećali smo pozitivnu kampanju koja se fokusira na gradske probleme i rješenja tih gradskih problema, a mi svoja obećanja ispunjavamo.

- Potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja ga je zarobila, koja mu ne da da diše, koja mu ne da da se razvija, rekao je dodavši kako su taj mali korak nedjeljni izbori.

Osvrnuo se i na Miroslava Škoru:- Isto tako, potrebno je u nedjelju reći glasno NE kampanji koju je vodio moj protukandidat. Kampanji huškanja, kampanji mržnje, kampanji straha, kampanji dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike. Još jednom pozivam sve građane ovoga grada da izađu u nedjelju, i da glasuju za budućnost, a ne za prošlost. I da glasaju za pravu promjenu.

Na pitanje novinara o svojim primanjima - odnosno koliko je osobno primio novca iz svojih udruga - rekao je:

- Ponovit ću ono što govorim već danima. Kao prvo, plaća u Zelenoj akciji, kada sam ulazio, sam imao 6.700 kuna. Plaća mi je kada sam otišao iz Instituta za političku ekologiju i postao saborski zastupnik bila 9.000 kuna neto. Ove objede, laži, klevete da je ta plaća bila 24 ili 25 tisuća kuna bruto, to nije krivo čitanje imovinske kartice, jer se sve u njoj nalazi budući da sam saborski zastupnik, nego je to namjerno obmanjivanje javnosti, namjerne laži i klevete, rekao je, pozvavši još jednom "sve institucije, DORH, Uskok, Sherloka Holmesa, Poirota, grupu TNT" da istraže svu njegovu imovinu.

Rekao je i da ovakva kampanja difamiranja, smatra, u Hrvatskoj još nije viđena. Nada se, ponovio je, da će građani u nedjelju reći "ne" takvoj kampanji te da nikome više u budućnosti neće pasti na pamet voditi takvu kampanju, jer će vidjeti da se to ne isplati. Rekao je i da je takvo vođenje kampanje smiješno, tragikomično te da takvom načinu vođenja kampanje treba reći ne.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, izađite u nedjelju 30. svibnja na referendum na kojem ne odlučujemo samo o gradonačelniku Zagreba, već o njegovoj budućnosti i budućnosti Hrvatske! Stanimo zajedno nasuprot radikalnoj ljevici koja, znamo na koji način, mijenjajući Zagreb želi promijeniti Hrvatsku, poručio je pak Miroslav Škoro.

- Htio bih iskomentirati ovo što se dogodilo u hrvatskom medijskom prostoru, što smatram nezapamćenim, ne samo u Hrvatskoj, nego u Europi i svijetu u zadnja dva tjedna. Osnovna riječ koja je obilježila ova zadnja dva tjedna je riječ "huškanje". Dakle, tko je huškač? Ja sam huškač. Što znači huškati? Ne znam jeste li nekad pogledali u enciklopediji, ali huškati znači "poticati na pobunu i sukobe, huškati se može primjerice na rat, huškati na tučnjavu". Jedino što se događalo kada je ova kampanja u pitanju s moje strane je inzistiranje na istini. Nisam tražio ništa drugo nego da se netko očituje na iznošenje istine. Istina je da je gospodin Tomašević i platforma Možemo! iznikla i izrasla iz situacije u kojoj su se okrenule stotine milijuna kuna. I mi smo vrlo jasno i vrlo točno govorili cijelo vrijeme, taksativno pobrajajući iz kojeg izvora su ti novci dolazili. I upozoravali smo da bi bilo pristojno odgovoriti, bez obzira na podnesena izvješća, zašto se trošilo od 50, 60 pa čak i do 90 posto tih novaca, za što? Za plaće. Dakle, za punjenje vlastitih džepova. I to se tumačilo huškačkom retorikom, rekao je, dodavši: "Dakle, nisam uzeo mrtvački kovčeg i odnio ga pred Ministarstvo kulture".
- Nisam lupao u lonce, nisam gurao kante za smeće, skakao u kontejnere, nisam vršio atak na način da sam se valjao po podu, vezao za drvo. Samo sam sa svojim timom iznosio podatke, rekao je.

Poručio je i da je većina medija stala na stranu jednog kandidata. Rekao je i da su se najviše strukture uključile u kampanju.

- Nezapamćeno. Da se netko s razine predsjednika države, predsjednika Vlade, u bilo kojoj zemlji očituje na način kao što se očitovalo kod nas, kada su u pitanju lokalni izbori, to bi bio skandal "par excellance", rekao je.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.