Tomo Medved će vjerojatno biti nositelj liste za VII. Izbornu jedinicu

26.05.2020. 14:23:00

On je, naime, jedno od 14 imena koji je HDZ Karlovačke županije predložio središnjici stranke za sastavljane izborne liste.

Tomo Medved, aktualni ministar hrvatskih branitelja vjerojatno će biti nositelj HDZ-ove izborne liste za 7. izbornu jedinicu. On je, naime, jedno od 14 imena koji je HDZ Karlovačke županije predložio središnjici stranke za sastavljane izborne liste.

Osim Tome Medveda na popisu su i Nada Murganić, bivša ministrica za mlade i socijalu, zatim Marija Jelkovac, karlovački gradonačelnik Damir Mandić, Marin Svetić, Darko Stanković, Stjepan Basar, Tomislav Lipošćak, šefica Hitne Maja Grba Bujević, Karolina Šikljan, Saša Gale, Jadranka Golubić, Zlatko Grčić i dr. Davor Grdošić.

- Tko će biti na listi, odlučit će središnjica, no sve su oni zavrijedili biti na listi, i svakako će dati svoj doprinos da HDZ osvojili vlast na parlamentarnim izborima. Po svim mogućim anketama, sam HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem ima veću podršku birača od svih ostalih stranaka zajedno. To je zato što su građani prepoznali snagu ova Vlade Andreja Plenkovića, te silne projekte i milijarde koji su ulažu u razvoj i gospodarstvo Hrvatske - kazala je Nada Murganić, v.d. predsjednica HDZ-a Karlovačke županije na tiskovnoj konferenciji

Kazala je i kako su u stranci sada svi podređeni parlamentarnim izborima, pa će izbori za vodstvo županijskog HDZ-a, koji su već odgođeni zbog koronakrize, biti održani nakon izbora.

Na tiskovnoj su ona , ali i Jadranka Golubić iz Duge Resa i Josip Halar iz Generalskog Stola optužili SDP-ove Davora Bernardića i Zlatka Komadinu, koji će danas u Karlovcu imati predizborni skup, da u Karlovac dolaze jednom u četiri godine, a Miroslava Škoru da se pokazao kao odličan partner SDP-u u predsjedničkoj kampanji.

- Gdje su svi oni bili kada je Vlada Andreja Plenkovića pripremala i realizirala sve te silne projekte za razvoj države? Samo u Karlovačku županiju Vlada je donijela kroz projekte čak 2,5 milijardi kuna, od čega se čak 1,2 milijarde kuna odnosi na projekt obrane od poplave. Trenutno je u Karlovačkoj županiji ugovoreno projekata u vrijednosti od 7 milijardi kuna; koji će se financirati od strane države, EU fondova i općina, gradova, županije; od njih je 395 završeno, a njih je 205 u provedbi. Gdje su Bernardić i Komadina bili kada je Vlada RH rješavala i ostale probleme, nagomilane od tranzicijskih vremena? Samo su se povremeno javljali s primjedbama i destrukcijama, nikad s kvalitetnim prijedlozima ili rješenjima! Ali, ne daj, Bože, podržali sve ono što je dobro i kvalitetno iako znaju da je to tako; jer ne mogu oni protiv svojih ega - kazala je Nada Murganić.

Izvor: Večernji.hr/Foto:Igor Kralj/Pixsell

Izvorni autor: Snježana Bičak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.