TRIDESETA OBLJETNICA USTROJA 107. BRIGADE HRVATSKE VOJSKE Kroz četiri bojne brigade prošlo je 1500 branitelja

28.06.2021. 12:30:00

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rada (UDVDR) grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo čuva uspomenu na donjomiholjačko-valpovačku 107. brigadu Hrvatske vojske ustrojenu 28. lipnja 1991.

Obilježavanje 30. obljetnice 107. brigade HV-a proteklo je uz poštovanje epidemioloških mjera, a počelo je odavanjem počasti kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s donjomiholjačkog područja u Parku Matice hrvatske. Vijenac i svijeću u sjećanje na poginule suborce s donjomiholjačkog područja položili su predstavnici UDVDR-a, u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja te predstavnika javnog života. Uz obećanje da će čuvati uspomenu na žrtve Domovinskog rata, Dragutin Lazar, predsjednik UDVDR-a, podsjetio je na to da je kroz brigadu prošlo 1500 branitelja s područja Donjeg Miholjca i Valpova.

107. brigada ‘‘Vukovi s Drave‘‘ ili Valpovačka brigada u početku je imala četiri bojne, i to po jednu iz Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Đakova. Izdvajanjem bojni od kojih su nastale nove brigade, 107. brigada ostaje na dvije bojne iz Valpova te jednoj iz Donjeg Miholjca. U sklopu brigade djelovao je i Mješoviti artiljerijski divizion.

Okupljenima su se prigodnim riječima obratili i prvi zapovjednik donjomiholjčke bojne Josip Mitrović i gradonačelnik Goran Aladić.  

Izvor: glac.slavonije.hr

Izvorni autor: S. Fridl/Foto: glas-slavonije.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.