U Belgiji nađeno tijelo vojnika osumnjičenog za terorizam, bježao je mjesec dana

21.06.2021. 09:15:00

U Belgiji je u nedjelju pronađeno tijelo vojnika osumnjičenog za terorizam za kojim se tragalo četiri tjedna, objavilo je savezno tužiteljstvo.

Tijelo muškarca pronašao je lovac u šumi u blizini grada Dilsen-Stokkema, navedeno je u priopćenju.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je riječ o Jurgenu Coningsu, krajnjem desničaru osumnjičenom za terorizam koji je nestao 17. svibnja na području gdje je pronađeno tijelo. Sumnja se da je Conings počino samoubojstvo, rekli su tužitelji.

Specijalne postrojbe su tragale za Coningsom nakon što je prijetio najistaknutijem belgijskom virologu Marcu Van Ranstu. Vjerovalo se da planira napad na državne institucije i druge javne ličnosti.

Helikopteri i stotine vojnika tražili su Coningsa, ali bezuspješno.

U automobilu za koji se smatra da je pripadao osumnjičenom, policija je pronašla “sumnjive naprave”. Vjerojatno se radi o eksplozivu i opasnom oružju.

Conings je osumnjičen za terorizam a bio je pod istragom zbog pokušaja ubojstva i posjedovanja ilegalnog oružja.

Virolog Van Ranst je u nedjelju je kazao da je olakšanje što je Conings pronađen. Za belgijsku novinsku agenciju Belga, izjavio je da još ne zna kada će on i njegova obitelj izaći iz sigurne kuće.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: JOHN THYS

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.