U Gospiću obilježena 31. obljetnica prvog postrojavanja 25. satnije ZNG-a

25.08.2022. 19:40:00

U spomen na prvo postrojavanje 25. satnije Zbora narodne garde (ZNG) 25. kolovoza 1991. godine, u Gospiću u četvrtak je odana počast svim sudionicima satnije, a za njene poginule pripadnike služena je sveta misa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

 

Ta je satnija bila prethodnica 118. brigade, a njeni su pripadnici od početka, pa do posljednjeg dana, branili od Gospić i okolna mjesta od srpskog agresora, kazao je  predsjednik Kluba branitelja ZNG - 118. brigade HV pukovnik Pajo Brkljačić. 

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

 U spomen na sve poginule i umrle pripadnike 118. brigade ZNG-a služena je sveta misa u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije, nakon čega su ispred Spomenika hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 Počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su njihovi suborci, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, izaslanstvo MUP-a i predstavnici regionalne i lokalnih vlasti.

Izvor: hina/Foto:Mladen VOLARIĆ

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.