U Hrvatskoj 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom

24.08.2020. 17:24:00

ZAGREB - U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 136 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 1722 uzoraka, izvijestio je u ponedjeljak ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 

Na bolničkom liječenju su 163 osobe, od kojih je 12 na respiratoru, isto kao jučer, a hospitalizirano je 16 novih.

Preminula su dva muškarca - u Osijeku i Splitu (1937. i 1940.) s opsežnim pridruženim bolestima, tako da je ukupno u Hrvatskoj 173 preminulih.

Sada je 2213 aktivnih slučajeva, broj pozitivnih je od prvog slučaja zaraze 8312.

Oporavilo se ukupno 5926 osoba, u samooizolaciji je 7519 osoba, a od zdravstvenih djelatnika je 119 aktivnih slučajeva i 515 u samoizolaciji.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su na današnjem sastanku sa svim županijskim stožerima razmotrili situaciju s obzirom na povećanje broja novooboljelih te da je dogovoreno kako lokalni stožeri trebaju preciznije definirati žarišta zaraze.

"Županijski i lokalni gradski i općinski stožeri će time dobiti više posla vezano za zadaće koje će imati kada je u pitanju organizacija škola. Naglasak se stavlja na one skupine koje su označene kao rizične, na stariju populaciju, korisnike domova za starije i nemoćne", kazao je.

Božinović očekuje da će neki od stožera izaći s konkretnim mjerama, a ako se vidi da svi stožeri imaju slične zahtjeve onda se može donijeti mjera koja će vrijediti za cijelo područje Hrvatske.

"Ovo nije bio sastanak na koje se planiralo donijeti određene mjere, no očekujem da će županijski stožeri vrlo skoro održati sastanke s gradskim i općinskim stožerima te organizirati život kada je u pitanju borba protiv koronavirusa na način da će promptno pratiti situaciju i izvješćivati Nacionalni stožer", dodao je. (Hina)

Izvor: Glas Slavonije/PDN/Foto:GS

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.