U Hrvatskoj 357 novih slučajeva zaraze koronavirusom

28.08.2020. 18:02:00

U Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata zabilježeno 357 novih slučajeva zaraze. Ukupno se oporavilo 6809 osoba. Tri osobe su preminule, u Zadru, Vinkovcima i Splitu, a sve su imale kronične bolesti, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Najveći broj je u Splitsko-dalmatinskoj, pa u Gradu Zagrebu te u Zadarskoj županiji”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Osim povratnika s godišnjih odmora, inače prosječna dob oboljelih je 40, 41, imamo jedno novo svadbeno slavlje i jedan rođendan, te hodočasnike iz Međimurja, na jednom otoku nekoliko osoba koje su neko vrijeme provele zajedno. Imamo i jednu potpuno novu situaciju u Dubrovačkoj županiji, a to je maturalno putovanje, oboljelo je dvoje maturanata iz Zagreba”, kazao je Capak.

“Ako vi kontakte testirate oni ipak moraju ići u izolaciju jer oni mogu naknadno razviti bolest. Bio je čitav niz slučajeva da su bili negativni, a kasnije su razvili bolest. Naša preporuka je išla da se ljudi stave u izolaciju. Mi pratimo preporuke WHO-a”, kazao je Capak.

“Horizontalno zatvaranje nije dobro, pogotovo za one koji su se držali mjera i sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju. Mislim da ćemo tim putem nastaviti dalje. Opet ponavljam dobro je držati sve to otvorenim ali uz držanje fizičke distance. Kada bi svi to radili onda bi situacija bila puno povoljnija”, kazao je Davor Božinović.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.