U HT Prvoj ligi igra se najveći hrvatski derbi; evo gdje možete gledati utakmicu u kojoj Hajduk želi iznenaditi na Maksimiru i zagorčati život Dinamu

25.04.2021. 09:29:00

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi u nedjelju su na rasporedu dva derbija, a nakon okršaja na Rujevici između Rijeke i Osijeka (17, Arenasport 3), očekuje nas ogled Dinama i Hajduka na Maksimiru (20, Arenasport 3)

Nakon uspješno dorađene europske sezone (četvrtfinale Europske lige), Dinamo kod kuće lovi dvostruku krunu. Važnije je prvenstvo u kojem 'Modri' imaju dva boda prednosi i utakmicu manje od Osijeka. Dakle, sve je u rukama maksimirske družine.

 

S druge strane iza Hajduka je još jedna sezona za zaborav, ništa od domaćih trofeja, sljedeće sezone neće biti ni Europe, pa mala utjeha Splićanima može biti ako u derbiju sruše Dinamo te najvećem rivalu zagorčaju život. Bez obzira na razliku od čak 24 boda na ljestvici, ova utakmica će uvijek nositi epitet derbija i privlačiti veliku pozornost.

'Za nas je to utakmica koja nas i dalje drži na vrhu, još jedna u nizu od onih u kojima igramo 'na sve ili ništa'. Tražimo sve, a uza sav respekt Hajduku, nadam se da ćemo sve i dobiti. Do kraja sezone svaka će nam utakmica biti, da tako kaže, kao finale svjetskog prvenstva', istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar te dodao:

'Jako je bitno držati čelnu poziciju. Iz kola u kolo dočekujemo suparnike s prve pozicije i to nam je u psihološkom smislu sigurno plus. Što se tiče fizičkog stanja, već smo naviknuli na ovakav naporan ritam. Uostalom, praktički cijelo proljeće igramo u takvom relativno gustom rasporedu, čak i u europskim utakmicama koje nas još i više troše. I izdržali smo dosad. Dakle, nema razloga sumnjati da ćemo izdržati i do kraja. Sve dok smo u dobrom ozračju i u vedrom raspoloženju, možemo dati i više od maksimuma.'

Hajduk će zasigurno pokušati parirati agresivnom igrom...

'Uvijek su te utakmice iznimno čvrste. Ne igra samo Hajduk tako, Dinamo je vodeća momčad prvenstva i svatko voli skinuti skalp lideru i angažman suparnika uvijek je na najvišoj razini. Očekujem da će Hajduk i sad biti takav. Svima smo lovina.'

Gostima nadu nitko ne može uzeti, 'bili' su optimistični bez obzira na razliku u kvaliteti...

'Ovo je više od utakmice iz mnogo razloga. Osjetio sam to kada smo igrali s njima. To je utakmica koja ima posebno značenje i ima bogatu povijest uspomena. Normalno je da je pripremiš i doživiš na drukčiji način od ostalih utakmica', rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani te dodao:

'Ali, isto tako igramo 90 minuta 11 na 11. Jasno je da ne razmišljamo o stanju na ljestvici i broju bodova koji oni imaju više u odnosu na nas. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo biti u strahu. Ne želim da nakon utakmice žalimo jer nismo dali sve od sebe, u svim segmentima igre. Imamo mnogo entuzijazma i volje za ovom utakmicom da je odigramo bez ikakvih kompleksa.'

Izvor: tportal.hr/Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Danijel Starešinčić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.