Udruga Pragma Vas poziva na online skup "Smrt voljenih osoba"

13.11.2021. 15:21:00

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje , a unutar programa usmjerenih potpori obiteljima, udruga Pragma u ponedjeljak 22. 11. 2021. godine, od 14 do 16 sati, organizira online skup s temom: „Smrt voljenih osoba“ u kojem ćemo razgovarati o fenomenu smrti i strahu od smrti. Osobito bismo se dotaknuli sjećanja na poginule hrvatske branitelje , s pitanjima: kako su obitelji „preživjele“ stradanja njihovih očeva/muževa; kako su se suočavale s time; tko im je i kako pružio potporu u tim trenucima; kako žive sada s tim sjećanjima; razgovara li se o tome u obiteljima; poštuje li zajednica sjećanja na te žrtve?

Izlagači na Skupu su doc. dr. sc. Jadranka Pavić (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Vlado Čutura, novinar (Glas Koncila), Ivana Sučić, dipl. novinarka (novinarka HRT-a, Obrazovni program Hrvatskoga radija ), Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik i Marija Granić, mag. psihologije (udruga Pragma), te su pozvani i predstavnici Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Želja nam je što otvorenije razgovarati općenito o temi smrti koja je svojevrsna tabu tema u našem društvu, kako bi roditelji, ali stručnjaci unutar škola, vrtića, socijalnih i zdravstvenih ustanova te organizacija civilnoga društva, tu temu primjereno mogli voditi s djecom.

Prema iskustvima roditelja koji dolaze u udrugu Pragma, u situacijama kada se dogodi neki smrtni slučaj psihološka pomoć dolazi prekasno te neka djeca izrazito pate zbog nedostatka prorađivanja događaja koji ostavljaju dugoročne posljedice na njihovo mentalno zdravlje. Voljeli bismo da nam o tim svojim strahovima od smrti također progovore i sudionici Skupa.

Molimo Vas za prijavu sudjelovanja na: https://forms.gle/ELQugZkz4pezERiZ9 , a na dan događanja će svi prijavljeni sudionici dobiti poveznicu za pristup Skupu.

Pragma će nakon održanog Skupa izdati Potvrdu o održanom Skupu, a sudionici će individualno (samostalno) prijaviti svoje sudjelovanje nadležnim komorama, odnosno agencijama , s potrebnim dokazima (npr. snimka zaslona).

Izvorni autor: Pragma/Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik/Predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.