UEFA I SLUŽBENO POTVRDILA: Ništa od finala Lige prvaka i Europske lige

24.03.2020. 14:52:00

Mjesec svibanj je trebao biti vrhunac europske nogometne sezone. Dva velika i grandiozna finala, ono Lige Prvaka i Europa lige, a sve kao uvod u Europsko nogometno prvenstvo.

No svega toga neće biti iz dobro poznatih razloga, borbe svijeta s pandemijom koronavirusa, pa su samim time sport i sportska natjecanja izgubila svaki smisao. Euro je već odgođen, a jučer je krovna europska nogometna organizacija UEFA dala i službeni ne europskim klupskim finalima.

Na Energa stadionu u poljskom Gdanjsku finale Europske lige trebalo se igrati je 27. svibnja. Tri dana kasnije, u subotu 30.svibnja trebalo se igrati finale Lige prvaka, u Istanbulu.

Iz Nyona su dojavili sljedeće:

“Zbog krize koju je uzrokovao COVID-19 danas je Uefa donijela i formalnu odluku o odgodi sljedećih mečeva: finalu Lige prvaka nogometašica, finalu Europske lige i finalu Lige prvaka”- stoji u priopćenju.

“Nismo još donijeli odluku o novim terminima za ta tri finala. Radna skupina osnovana prošlog tjedna, sa predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom na čelu, pomno će analizirati sve raspoložive opcije i u dogledno vrijeme javnost obavijestiti o svojoj odluci” – javili su iz Uefe.

Izvor: Dnevno/N.M.

Autor: