Uefa objavila najbolju momčad Eura: Novi prvaci dominiraju, nema najboljeg strijelca

13.07.2021. 20:20:00

Uefa je službeno objavila kako su petorica reprezentativaca Italije, koja je u nedjelju nakon 53 godine čekanja osvojila drugi naslov nogometnog prvaka Europe, uvrštena u idealnu momčad Eura, uz još trojicu igrača iz engleske reprezentacije koju su Talijani u finalu svladali boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Idealnu jedanaestoricu predvodi vratar Gianluigi Donnarumma, koji je u finalnom raspucavanju obranio posljednja dva udarca Engleza te tako donio naslov Talijanima, a potom je proglašen i najboljim igračem Europskog prvenstva.

Najbolja momčad Eura

Najbolja momčad Eura / Foto: gol.hr

Momčad je složena u taktički raspored 4-3-3, a obrambeni red čine Kyle Walker (Engleska), Leonardo Bonucci (Italija), Harry Maguire (Engleska) i Leonardo Spinazzola (Italija).

U veznom redu su izabrani Pierre-Emile Hojbjerg (Danska), Jorginho (Italija) i Pedri (Španjolska).

Napadački trojac čine Federico Chiesa (Italija), Romelu Lukaku (Belgija) i Raheem Sterling (Engleska).

 

???????? Introducing the official Team of the Tournament for #EURO2020

Who would be your captain? ???? pic.twitter.com/goGLi6qQzj

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) July 13, 2021

 

 

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina/Foto: Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.