UHBDR91.:Opljačkani smo u vrijeme i nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, pa zar treba da nas pojedinci ili organizirane skupine kriminalaca pljačkaju i sada?…

17.03.2020. 08:35:00

 Nije blagoslovljeno što je lopovštinom stečeno...

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) traži od hrvatske Vlade, pravosuđa i drugih institucija, da se već sada, oštro i beskompromisno obračunaju sa svim štetočinama   koji se bogate ili bi to željeli u vrijeme kad većina hrvatskog naroda pokazuje solidarnost i empatiju prema ovoj teškoj zdravstvenoj situaciji, odnosno oboljelima  od koronavirusa…

Sve te koji se nastoje nelegalno i osobno obogatiti, dok drugi vode bitke sa epidemijom koja je zahvatila cijeli svijet, treba tretirati kao – ratne zločince, tim prije što je to životno važno za ozdravljenje hrvatskog društva.

Opljačkani smo u vrijeme i nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, pa zar treba da nas pojedinci ili organizirane skupine kriminalaca pljačkaju i sada?

Hrvatska Vlada je donijela zakon po kojem se ne smiju dizati cijene pojedinim prehrambenih artiklima, ali trgovci i preprodavači (svaka čast iznimkama) imaju još niz mogućnosti da to nadoknade na „bezbroj“ drugih proizvoda i usluga.

One koji su se ili pak žele obogatiti na bilo koji način na ovome što se trenutačno događa u Hrvatskoj treba drastično kazniti, ali i oduzeti im otuđeni kapital.

Ti i takvi moraju znati da nije blagoslovljeno što je lopovštinom stečeno!

Pitanje je jeli moguće i ovog puta početi s korjenitim promjenama kad je profiterstvo u pitanju, kad dobro znamo da se na tom području dosad učinilo malo ili ništa, odnosno da živimo  u državi gdje korumpiranost naprosto vrišti?

Ima i slučajeva, poput onog gradonačelnika Grada Zagreba, da je ponudio svim umirovljenicima, starijim iznad 65 godina, da im se za tri mjeseca produlji rok za plaćanje gradskih računa, što znači da ako nemaju sada novaca, da će za tri mjeseca trebati i morati skupiti (platiti) jednom više. A ako ni tada ne će biti u mogućnosti nadoknaditi zaostale rate slijedit će im ovrha i niz drugih nepodopština. Vjerujemo da je ovaj „zakon“ donesen u dobroj vjeri, ali ako netko nema sada, kako će imati za tri mjeseca?

U svojoj pjesmi „Ratni profiteri“ Arsen Dedić je uz ostalo pjevao i ovo:

_ „Dolaze ratni profiteri/Kupuju srce, kupuju krv/Nadiru strašni amateri/U trulom voću, truli crv/Dolaze ratni profiteri/Kupuju povijest, kupuju mit/Njihovi sinovi i kćeri/Već beru užasni profit“, itd. i tako redom.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN/Foto:ilustracija

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.