Uhićen bivši dožupan BBŽ-a Neven Alić, USKOK ga istraživao zbog poslova opremanja škola?

16.05.2024. 19:38:00

U tijeku je nova akcija Uskoka i policije. Jutros su uhićene dvije osobe na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedan od uhićenih, kako se neslužbeno doznaje, jest bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije, Neven Alić. Prema neovlaštenim informacijama, uhićen je pod sumnjom za zlouporabu položaja, a vezano uz proces opremanja škola. Navodno je poticao odabir tvrtke čiji je član njegove obitelji za opremanje škola, te se procjenjuje da je nanijeta šteta u stotinama tisuća eura.

Nova akcija USKOK-a i policije je u tijeku, a jutros su uhićene dvije osobe na području Bjelovarsko-bilogorske županije. USKOK je izdao kratko priopćenje u kojem navodi:

"Radnje se provode na području Bjelovarsko-bilogorske županije protiv dviju osoba za koje postoji osnovana sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Izvor: PDN/Foto: Deni Marčinković

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.