(UŽIVO) Sabor izglasao Zakon kojim se daju veće ovlasti Stožeru civilne zaštite

18.03.2020. 09:59:00

U srijedu Hrvatski sabor nastavlja sa svojim zasjedanjima.

Na sjednici bi trebao biti raspravljen Vladin paket od 20-tak zakona kojima se želi pomoći gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa, među kojima je i zakon kojim će Nacionalni stožer civilne zaštite dobiti veće ovlasti.

Sjednica započinje u 9.30.

Pratite uživo:

9,51

“Tek danas vidimo koliko je suverenitet bitan. Tek danas vidimo koliko je samodostatnost bitna” – rekao je zastupnik Hrvoje Zekanović ističući kako je koronavirus pokazao kako se svaka država brani za sebe, a ne na razini EU.

“Sve nadtvorevine danas ne funkcioniraju.”

9,44

Sabor je većinom glasova izglasao Zakon kojim se daju veće ovlasti Stožeru civilne zaštite.

9,35

Sjednica je započela, predsjednik Gordan Jandroković daje upute zastupnicima vezanim za koronavirus. Nema fizičkih kontakata – rukovanja, drži se razmak u sjedenju.
Zastupnici sjede na svakom drugom sjedalu u sabornici, a dio ih je na galeriji.

U Zakonu o sustavu civilne zaštite dodaje se jedan članak prema kojemu se daju veće ovlasti Stožeru civilne zaštite, čita predsjednik Jandroković.

Sabor glasuje o tome.

Na dnevnom redu je, prema uobičajenom rasporedu trebao biti prijedlog zakona o izvršavanju kazne zatvora, konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama i prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine.

Izvor: narod.hr/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.