Vakula najavio veliku promjenu: Čeka nas topli listopad!

01.10.2020. 13:45:00

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj je prognozi najavio promjenu vremena koja nas čeka idućih dana. Već tijekom četvrtka primjećivat ćemo je, kaže Vakula, po jačanju jugozapadnjaka i juga, padu tlaka zraka, te gomilanju oblaka iz kojih mjestimice već može pasti i malo kiše, a i po promjeni raspoloženja, razdražljivosti i nesanici kod meteoropata.

– Uvod je to u novo prilično promjenjivo razdoblje, koje će potrajati i početkom novoga tjedna. Osim povremene kiše, opet češće i obilnije na Jadranu i područjima uz njega, bit će i razmjerno vjetrovito, uz često umjeren, gdjekad i jak, na Jadranu i jači jugozapadni i južni vjetar, te osobito jugo, piše Vakula na HRT-ovoj internetskoj stranici.

Dodaje da će, nakon prolaznog osvježenja, idućih dana temperatura zraka ponovno biti barem oko prosječne za ovo doba godine, a većinom čak i viša.

– Stoga će i početak listopada, kao i ovogodišnji rujan, jedan od toplijih u povijesti mjerenja, pridonijeti ostvarenju i prošlih i aktualnih dugoročnih prognoza za jesen i posljednju četvrtinu ove iznadprosječno tople godine, ističe Vakula.

Kako javlja DHMZ, u četvrtak nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, mjestimice uz umjerenu, u Slavoniji i povećanu naoblaku s kojom ujutro može pasti još malo kiše.

Poslijepodne su lokalni pljuskovi izgledni u gorju te na sjevernom Jadranu, a mogući i u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle.

Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, potkraj dana jugo. Najniža temperatura zraka u gorju od 3 do 8, u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C. Najviša dnevna između 18 i 23 °C.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.