‘VALJDA SMO GA UBILI, BJEŽIMO’! Otac i trojica sinova izvukli muškarca iz auta i prebili ga šipkama: ‘Majku su mi otrgnule njihove žene’

29.01.2023. 15:37:00

U srpnju 2011. u Garešnici dogodio se stravičan zločin koji je ovih dana dobio kraj na privatnoj parnici u istom gradu.

Prije 12 godina otac i trojica sinova presreli su muškarca, izvukli ga iz automobila te ga pred očima majke brutalno pretukli zbog čega je nesretni čovjek s teškim tjelesnim ozljedama završio u bolnici.

Mlatili su ga metalnim šipkama i kamenom, više puta je dobio u udarce metalnom eurokukom u glavu, udarali su ga rukama i nogama po cijelom tijelu.

Žrtva je u bolnici završila s prijelomom nosne kosti s deformacijom, opsežnim otocima i krvnim podljevima cijelog lica i glave. Imao je razderotine po licu i drugim dijelovima glave. Ozlijeđen mu je bubreg i koštani sustav lijeve očne duplje.

Osuđeni na 6 mjeseci zatvora

Četvoricu napadača, koji su dosad višestruko osuđivani za različita kaznena djela i prekršaje, Općinski sud u Bjelovaru osudio je na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Presudu je potvrdio Županijski sud u Bjelovaru odbivši sve žalbe okrivljenika kao neosnovane. 

Sutkinja u Garešnici je ovih dana u privatnoj parnici odlučila da osuđena četvorka napadnutome mora platiti oko 11.000 eura odštete plus 2.600 eura odvjetničkih troškova. Presuda nije pravomoćna.

Sve je počelo trudnoćom

Napadnuti muškarac govori kako je sve počelo kad je njegova 16-godišnja sestra ostala trudna i otišla s jednim od sinova. Oni su joj branili tu vezu jer su znali o kakvoj je obitelji riječ.

“Jednog sam dana zatekao sestru u kući svu plavu i izudaranu i odmah sam znao što se desilo, a sestra me je molila da je zaštitim i vratim kući. Ja sam je primio, a sestra ga je prijavila da ju je tukao i on je završio u pritvoru, a ona je ostala živjeti sa sinom kod nas i otad kreću svi naši problemi s tom obitelji”, ispričao je napadnuti tijekom suđenja. 

Opisuje kako su ga presreli na cesti, izvukli iz vozila i brutalno pretukli. S njim je u automobilu bila i majka koja se grčevito držala za njega pa su je njihove žene otrgnule i čvrsto držale.

“Majka mi je poslije rekla da me nisu prestajali tući dok god jedan nije rekao: ‘Dobro, valjda smo ga ubili, bježmo’. Probudio sam se kad su došli policajci u civilu”, rekao je na sudu.

Od ranije poznati polici radi nasilja

Prije tog slučaja protiv njih je podnio 18 prijava zbog fizičkih napada i prijetnji i već su osuđivani za to. Policija mu je, kaže, morala čuvati kuću, pa je jedno vrijeme sa suprugom morao otići u Biograd kako bi pobjegao od nasilnika. 

Napadači su na sud pozvali svjedoke koji su tvrdili kako su tog dana u to vrijeme svi bili zajedno, pa je nemoguće da su otac i sinovi sudjelovali u napadu.

Alibi su pokopale izjave drugih svjedoka, susjeda iz kuće pred kojom se dogodio cijeli napad. Supružnici su potvrdili kako su vidjeli da su automobili presreli jedno vozilo, izvukli čovjeka iz njega i brutalno ga tukli.

Kad je započela cijela kalvarija, u strahu su se zaključali u kuću i nisu se usudili ni viriti kroz prozor. Izašli su van kad je sve bilo gotovo i kad su napadači otišli.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.