Vatreni samokritični nakon remija sa Česima

18.06.2021. 21:17:00

PERIŠIĆ: BILI SMO STVARNO LOŠI! VRIJEME DA SE PROBUDIMO, INAČE IDEMO DOMA; MODRIĆ: JAKO LOŠ ULAZAK!

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neodlučeno (1:1) u drugom kolu Eura u Glasgowu protiv Češke. Nakon prvog boda na kontinentalnoj smotri može se ustvrditi da šanse Vatrenih za nastup u drugom krugu još postoje, ali da će se u utorak (21 sat) u susretu posljednjeg kola morati pobijediti Škotsku.

Nakon remija sa Škotima nekolicina igrača bila je dostupna za izjave nositeljima televizijskih prava, a prvi je pred kamere izašao Ivan Perišić

- Iskreno, stvarno je bilo loše. Moramo puno bolje. Od Livakovića do zadnjeg igrača, svi moramo dati više. Svi moramo dati više i moramo pobijediti. Slabo smo ušli, dobili gol iz prekida. Poslije smo nešto odigrali, nije to to - rekao je.

Nemamo pobjednički gard?

- Moramo puno bolje, inače ćemo ići doma nakon grupne faze. Imamo još jednu šansu, moramo biti bolji. Bit će teško, Škoti još večeras igraju, a nismo ih nikada pobijedili. Imamo četiri dana za odmor i pričanje, za nekakvu promjenu - rekao je Perišić.

Sljedeći je bio kapetan Luka Modrić:

- Definitivno ostaje gorak okus nakon utakmice. Nadali smo se pobjedi, nismo došli do nje. Ušli smo jako loše u utakmicu i neorganizirano. Kasnije smo se konsolidirali, bili bolji, opasniji, možda i mogli zabiti... Nismo uspjeli, moramo se okrenuti Škotskoj, treba nam pobjeda za drugi krug...

Škoti?

- Znamo što nam je činiti, moramo pobijediti ako želimo proći i to je dobra stvar. Moramo se oporaviti, analizirati gdje smo griješili i to primijeniti u idućoj utakmici - rekao je igrač utakmice po izboru UEFA-e.

Nikola Vlašić:

- Prvo poluvrijeme bilo je loše, nismo bili na nivou. Dobili smo gol iz dvojbenog penala, ali nismo zaslužili više. U nastavku smo počeli napadati, ali utakmica se razvodnila. Imali smo prilike i mi i oni, ali 1:1 je narealniji rezultat na kraju. Ne znam što se dogodilo, izgledalo mi je da su Česi agresivniji, izgledalo je da idu 300 na sat. Dobili su na taj način i jedanaesterac i poveli... Sad nam dolaze Škoti, svaka utakmica je teška. Svaka za sebe je teška, a sada nam je imperativ pobjeda. Moramo staviti glave na okup i ići na pobjedu, nema nam druge...

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Sportske novosti/Foto: PETR DAVID JOSEK Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.