Vatrogasci i dalje na požarištu hotela Miramar u Lovranu: Zašto je godinama napuštena zgrada nestala u plamenu?

14.04.2023. 10:00:00

O uzrocima požara znat će se više kad nakon što zaključimo svoj dio posla, službeno izvješće nakon uviđaja daju nadležni inspektori zaštite od požara - objasnio je Igor Ravnić

Profesionalni vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Opatija i dalje su na požarištu hotela Miramar u Lovranu.

Nakon što je došlo do toga da je napušteni hotel koji je izvan funkcije zahvatila vatra, a bilo je to u četvrtak, 13. travnja u 14.35 sati, vatrogasnu intervenciju započeli su vatrogasci iz Opatije, a pojačanje je stiglo iz Dobrovoljne vatrogasne postaje Lovran i Javne. vatrogasne postrojbe u Rijeci.

Veliki požar gasilo je 19 vatrogasaca uz pomoć 8 vozila, a trenutno je u tijeku dogašavanja i na požarištu hotela Miramar je i dalje ekipa petorica vatrogasaca iz JVP Opatija.

Neumorni vatrogasci dežurali su cijelu noć u Lovranu i nakon odrađenog prvog dijela posla, bez stanke su nastavili dežurstvo, budući da je kod požara ovakvih razmjera potreban dodatni oprez.

– Situacija je pod kontrolom, ali su vatrogasci i dalje na požarištu hotela Miramar i bit će tako dok nećemo dovesti naš dio posla do kraja. O uzrocima požara u ovom trenutku još se ne zna ništa, a znat će se više kad nakon što zaključimo svoj dio posla, službeno izvješće nakon uviđaja daju nadležni inspektori zaštite od požara – objasnio je Igor Ravnić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

U međuvremenu, na društvenim se mrežama povela žustra rasprava na temu godina napuštenog hotela u srcu Lovrana koji je nestao u plamenu, ali su sjećanja na “bolje dane”, kada je ugošćavao turiste, kada su se u njemu organizirale dječje redute u vrijeme maškara, te ona najrecentnija, kada je svojevremeno bio privremeni dom za prognanike, ostala.

Izvor: novilist.hr/Foto: Marko Gracin

Izvorni autor: Aleksandra Kućel Ilić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.