Večeras počinje Liga prvaka! Evo gdje možete gledati utakmice najprestižnijeg nogometnog natjecanja

14.09.2021. 09:05:00

 Svaki od 32 sudionika grupne faze Lige prvaka već je zaradio 15,64 milijuna eura

Večeras počinje novo, 67. izdanje nogometne Lige prvaka, uz nešto skromniji fond nagrada, ali i ponovno onaj dobro poznati huk s tribina. Naime, UEFA je donijela odluku o povratku gostujučih navijača na utakmica Lige prvaka, ali Europske lige i Konferencijske lige, naravno uz epidemiološka ograničenja uvedena u državama u kojima se igra.

Naslov prvaka brani Chelsea, a Hrvatska ove sezone u 32 kluba nema predstavnika u najelitnijem natjecanju, naš prvak Dinamo igra Europsku ligu.

Ono što sigurno posebno zanima ljubitelje nogometa u Hrvatskoj je nova promjena TV prijenosa utakmica Liga prvaka. Od ove sezone najelitnije nogometno natjecanje ponovno će prenositi Arena Sport - utorkom i srijedom.

HRT je zadržao prijenose srijedom, pa će tako već ovoga tjedna prenositi poslasticu iz Milana - okršaj između Intera i Real Madrida.

image
IGrači Barcelone spremaju se za veliki okršaj s Bayernom u prvom kolu
 JOSEP LAGO Afp

A uzbuđenja u Ligi prvaka počinju već danas u 18.45, okršajima Young Boysa i Manchester Uniteda te Seville i Salzburga. Pravi spektakl sprema se u 21 sat. Barcelona dočekuje Bayern, a ostalih pet parova su: Dinamo Kijev - Benfica, Villarreal - Atalanta, Lille - Wolfsburg, Chelsea - Zenit i Malmo - Juventus.

Klubovima u tri natjecanja 2,7 milijarde €

Pandemija koronavirusa izbila je u sezoni 2019.-'20. Aleksandru Čeferinu iz džepa planiranih 416 milijuna eura prihoda, a taj gubitak Uefa namjerava amortizirati grickanjem nagradnog fonda tijekom sljedeće četiri godine. Ove je godine sudionicima Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige na raspolaganju 83 milijuna eura manje nego što bi to bilo inače, ali i nakon rezanja govorimo o basnoslovnim iznosima. Klubovima je u ovoj sezoni na raspolaganju 2,7 milijarde eura.

Svaki od 32 sudionika grupne faze Lige prvaka već je zaradio 15,64 milijuna eura. Pobjeda u skupini nagrađuje se sa 2,8 milijuna, a remi sa 930 tisuća eura. Plasman u osminu finala donosi 9,6 milijuna, a nagrade u sljedećim krugovima natjecanja bivaju i značajno uvećane. Klub koji bi otišao do kraja uz maksimalan učinak samo bi temeljem nagrade za rezultat zaradio 85 milijuna eura. A nakon toga se dijeli još i televizijski novac te prihod od europskog koeficijenta.

Izvor: sportske.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.