Veliki povratak jednog od najskupljih igrača u povijesti Dinama: ‘Uspijemo li ga vratiti na tu razinu...‘

10.09.2021. 19:19:00

Nekadašnji Modri iznenađujuće se našao na novom popisu bivšeg prvaka Engleske

Kada je 2018. napustio Dinamo i za 14 i pol milijuna eura prešao u redove nekadašnjeg prvaka Engleske, one Leicester Cityja, Filip Benković bio je autor jednog od najvećih izlaznih transfera u povijesti kluba s Maksimira.

Danas, kada pogledamo podatke dostupne na Transfermarktu, možemo vidjeti da su Modri za veći iznos uspjeli prodati samo četvoricu (Joška Gvardiola za 18.8, Danija Olma za 22, Luku Modrića za 22.5 i Marka Pjacu za 23 milijuna eura).

Od Filipa se te godine očekivao veliki iskorak na međunarodnoj sceni, no njegovo je poglavlje u 'Lisicama' uglavnom bilo obilježeno posudbama. Prvo u škotski Celtic, a potom i u Bristol City, Cardiff te u konačnici belgijski OH Leuven.

Nakon navedenih posudbi, 24-godišnji hrvatski branič ponovno je u Leicesteru te se iznenađujuće našao na popisu za utakmice u Europskoj ligi.


image
 TIM GOODE/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Naime, klub za koji je od transfera iz Dinama upisao samo dva nastupa, odlučio mu je dati novu priliku. Djelomično su za to zaslužni problemi koji su pogodili obranu 'Lisica', a djelomično trener Brendan Rodgers koji je kod mladog Hrvata primijetio "promjenu u mentalitetu".

"Vratio se i imao je dobru predsezonu. A odlučili smo ga i ovdje zadržati zbog situacije koju smo imali s ozljedama. Zbog priče oko Wesleyja te problema kod Jannika i Jonnyja nismo moglo ostati kratki. No vidio sam i promjenu u njegovom mentalitetu. Iza njega je nekoliko teških godina. Nije igrao ni blizu razine na kojoj bi htio igrati i na kojoj bih ga ja volio vidjeti. Ali sad se vratio i tijekom idućih nekoliko mjeseci bit će u blizini naše grupe i siguran sam da će dobiti nekakvu priliku na terenu. Imao sam tu sreću da sam ga vidio kako igra na zaista visokoj razini, onda kad je mi je stigao na posudu u Celtic. Igrao je i dosta velikih utakmica, a igrao je i protiv Leipziga kada je bio nevjerojatan. Imam osjećaj da ako uspijemo vratiti tog igrača, na tu razinu, da ćemo dobiti vrlo korisnog igrača za Leicester", rekao je Rodgers prema pisanju portala leicestermercury.co.uk.

Izvor: sportske.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.