VESNA VUČEMILOVIĆ: Škorina sestra nositeljica liste u 4. izbornoj jedinici

12.06.2020. 11:05:00

Listu Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima u četvrtoj izbornoj jedinici nosit će Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, izvijestila je u petak ta stranka.

"Slavonija danas zaostaje u razvoju u odnosu na druge dijelove Hrvatske. U fokusu mog djelovanja svakako će biti poljoprivreda i poduzetništvo od kojih Slavonija živi, među ostalim i zbog toga jer te grane imaju veliku perspektivu ako će se njima kvalitetno upravljati", rekla je Vučemilović u razgovoru za Večernji list najavivši svoju kandidaturu u IV. izbornoj jedinici.

Znanstvenica, doktorica ekonomije i marketinška stručnjakinja tom je prilikom poručila da se ne boji konkurencije u toj izbornoj jedinici, gdje je nositelj HDZ-ove liste osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Ocijenila je da "stvarnost nije najbolji saveznik" Anušićevom optimizmu, jer, kako kaže, nijedan negativan proces kojem u ovome kraju već godinama svjedočimo nije zaustavljen u njegovom mandatu.

Domovinski pokret nije regionalna stranka, već “ozbiljna opcija na nacionalnoj razini”, što će “stručni ljudi s raznolikim kompetencijama” koji će biti nositelji lista i dokazati, poručila je

Vučemilović je, među ostalim, rekla da se na izborima nadaju uspjehu i osvajanju dvoznamenkastog broja mandata u Hrvatskom saboru.

"Točan broj ovisi o biračima. Vjerujem u hrvatski narod koji je spreman stati na kraj štetnom duopolu HDZ-a i SDP-a, čiji je glavni rezultat poražavajuća činjenica da smo na začelju Europske unije po gotovo svim parametrima", rekla je, uz ostalo, Vučemilović.

Smatra da je preuranjeno govoriti o postizbornim koalicijama.

"Svi trebamo vidjeti koji ćemo rezultat ostvariti i onda sjesti za stol. Ako međusobno kompatibilne opcije prilagode svoje zahtjeve volji naroda iskazanoj na izborima i nastupe u dobroj vjeri, dogovora bi trebalo biti. Ako bi prevladali partikularni interesi, a ego nam pomutio razum, sigurna sam da bi birači takvo neodgovorno ponašanje na ponovljenim izborima kaznili", uvjerena je Vesna Vučemilović.

Izvor: PolitikaPlus/Hina/Foto:PIXSELL/večernji

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.