(VIDEO) ‘OJ ČETNICI RAVNE GORE ZBIJAJTE SE U REDOVE’ To se pjevalo u manastiru kod Srebrenice, sramotni ‘dernek’ blizu mjesta genocida

19.01.2022. 10:52:00

ŠOKANTNI VIDEO

U noći između 13. i 14. siječnja u manastiru Karno slavila se pravoslavna Nova godina i u brdima oko Srebrenice odjekivali su ovi stihovi: “Oj, četnici Ravne gore, zbijajte se u redove. Zbijajte se, brat do brata, da skinemo jaram s vrata”.

Domaćin je bio iguman Luka Babić, a gosti su došli iz Srbije. Predvodio ih je Mlađan Đorđević, bivši savjetnik srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je poslije  osnovao organizaciju Naša Srbija  i vođa Pokreta Oslobođenje, piše Istraga.ba.

“Na sred gore Romanije, četnički se barjak vije. Pa, neka ga, nek se vije, donet nam je iz Srbije. Doneo ga Čiča Draža i njegova gorska straža”, glasili su stihovi jedne od pjesama koje su četnici te noći pjevali u tom manastiru. Kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici manastira Karno, domaćini i njihovi gosti su razvili zastavu Ujedinjenog ravnogorskog pokreta, te zastave Ruske Federacije i i “carske Rusije”.

Te večeri je u manastiru boravio Mlađan Đorđević, lider Pokreta Oslobođenje koji posljednjih godina posebno ističe svoje veze s Rusijom. “Stigoh u manastir Karno iznad Srebrenice, kod igumana, oca Luke, gdje ću s braćom iz Srbije i Srpske dočekati pravoslavnu Novu godinu”, napisao je 13. siječnja Đorđević.

Mjesec i pol prije Đorđevića, manastir Karno je posjetio i Dušan Marković, kontroverzni vođa ultranacionalističke stranke Prava Srbija s centralom u Jagodini.

Prema medijskim izvještajima iz prosinca prošle godine, Marković je s igumanom manastira Karno Lukom Babićem pjevao četničke pjesme.

“Što se ono u Bosni pokraj Drine zbiva, to su srpski četnici sišli s planina. Ne boje se Allaha, ne boje se mina, ne boje se ustaša, ni mudžahedina”, pjevao je Marković, dok ga je iguman Luka povremeno pratio. Marković je poznat po ekstremnim izjavama prema migrantima, a na svojim društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima pozira u uniformi i s oružjem.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Screenshot/Istraga.ba

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.