VIDEO Sačić: Šokiran sam odlukom da Hrastov plati 2, 5 milijuna kuna

07.04.2021. 18:44:00

Zastupnik Željko Sačić (HS) izjavio je u srijedu kako je „šokiran i uznemiren“ odlukom „nadležnog DORH-a“ kojom se hrvatskom branitelju Mihajlu Miši Hrastovu određuje da u korist države uplati 2, 5 milijuna kuna.

Neki portali izvijestili su kako je rezultat pravomoćne i ovršne presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu prema kojoj je Hrvatska dužna platiti tužiteljici Sanji Bižić iz Sombora, na ime izgubljenog uzdržavanja pokojnog Vase Bižića, iznos od 308.500 kuna uz zakonske zatezne kamate.

Hrastov je odrobijao 2, 5 godine zatvora, procesi protiv njega traju 25 godina, a na koncu se njega i njegovu obitelj želi financijski uništiti za korist velikosrpskog agresora, rekao je Sačić i poručio kako se Suverenisti oštro protive toj relativizaciji, izjednačavanju žrtve i agresora.

„Ministar Medved mora znati da ne može dati naplatu civilnim stradalnicima Domovinskog rata na području tzv. SAO Krajine, a našim logorašima, nestalima, braniteljima poput Hrastova stavljati na teret 10 milijuna kuna. To je sramotno i nedopustivo, dignimo se protiv toga“, pozvao je Sačić.

Hrastovu se sudilo za ubojstvo 13 rezervista JNA na Koranskom mostu u Karlovcu 1991.

Zastupnik Veljko Kajtazi (Klub nacionalnih manjina) istaknuo je kako je sutra jubilarni, 50. Svjetski dan Roma. Prije 50 godina održan je 1. kongres Roma u Londonu, koji je postao temelj suvremenog romskog pokreta, podsjetio je i naglasio da su od tada napravljeni brojni pomaci, no, nisu ispunjena sva očekivanja romskog naroda.

Ocijenio je da Romi u Hrvatskoj u posljednjih 10 godina napreduju u svim segmentima i da su danas ravnopravni sudionici političkog života.

U lokalnim jedinicama ima čelnika koji ignoriraju romsku zajednicu, ali takvih je, srećom, sve manje, dodao je Kajtazi.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:screenshot/YouTube

Izvorni autor: Nacionalno.hr/Hrvatski suverenisti/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.