(VIDEO) TEŠKI KRKANI U SRPSKOJ SKUPŠTINI, ZALETJELI SE PREMA VUČIĆU! Skroz ga okružili: ‘Ja ovakve divljake nisam vidio, sram vas bilo što radite!’

02.02.2023. 15:36:00

U tijeku je posebna sjednica parlamenta Srbije, a na dnevnom redu je izvještaj o pregovorima s Prištinom od 1. rujna do 15. siječnja.

Na sjednici je Aleksandar Vučić, a od samog početka je bilo napeto jer su predstavnici oporbe stalno dobacivali srbijanskom predsjedniku tijekom njegovog uvodnog izlaganja.

Predsjedavajući parlamentom Vladimir Orlić upozorio ih je nekoliko puta, posebno nakon što su predstavnici oporbe unijeli nekoliko transparenata. Na jednom je pisalo: ‘Ne kapitulaciji’.

No, u jednom trenutku situacija je eskalirala kada su nakon skandiranja zastupnici oporbe prekinuli obraćanje predsjednika Vučića, tražeći povredu Poslovnika.

U incidentu su sudjelovali zastupnici Dveri, pokreta Zavetnici, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili “Izdaja” i “Ne damo Kosovo”, a zatim su krenuli prema predsjedniku Srbije.

Nakon toga su ustali zastupnici SNS-a i došlo je do koškanja, guranja, vikanja i psovanja. Predsjednik Skupštine optužio je Miloša Jovanovića da je htio fizički napasti Vučića.

Svi su se našli kod govornice, iznad koje je sjedio i predsjednik Srbije koji se u jednom trenutku našao potpuno okružen.

Foto: Screenshot/Twitter

Predsjednik parlamenta je pokušavao nekoliko minuta smiriti strasti i kada je ipak uspio, situacija je ponovo izmakla kontroli.

“Ja ovakve divljake nisam vidio, ovo je nevjerojatno, sram vas bilo što radite”, vikao je Vučić.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: snimka zaslona/Twiteer

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.