VIJESTI IZ ISTRE NAŽALOST NISU DOBRE: Pronađeno tijelo nestale 10-godišnje djevojčice za kojom se tragalo dva dana

11.12.2021. 13:29:00

Iz Istre nažalost stižu tužne vijesti. Pronađeno je tijelo djevojčice iz Turske koja je nestala u četvrtak navečer tijekom prelaska rijeke Dragonje s obitelji.

“Tijelo desetogodišnje djevojčice iz Turske pronađeno je u subotu u 12:30, na mjestu koje je 300 metara nizvodno od mjesta nestanka. Policija izražava sućut obitelji.”, priopćeno je iz PP Buje.

Nesretni događaj se zbio u četvrtak navečer u mjestu Dramac kod Buja, a radi se o migrantima. Policajci su iz nabujale rijeke uspjeli spasiti tursku državljanku. S hrvatske strane su zatekli trinaestogodišnjeg dječaka koji je i pozvao upomoć, Turkinja je bila pothlađena i pod šokom u rijeci, a na slovenskoj strani je bilo još jedno dijete i 18-godišnjak, član obitelji.

Odmah je počela potraga za 10-godišnjom djevojčicom za koju se pretpostavljalo da ju je odvukla riječna struja. U potragu su bili uključeni policajci s hrvatske i slovenske strane, a u zraku su bili i dronovi.

U subotu u jutarnjim satima započela je pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka djeteta do ušća u more.

U pretrazi su sudjelovali policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i Antiterorističke jedinice Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a s psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a.

Prilikom pretrage koristili su se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo. U akciju traganja i danas su bili uključeni slovenski policajci i vatrogasci.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.