Vlč. Zlatko Sudac - Političari i politikanti, ispod kojih ste stolova, „švedskih“ ili „okruglih“, postavili Svjetlo da ga više nitko ne vidi?

31.03.2020. 13:10:00

Ako postoji ikoji put koji čovjeka čini kompliciranim, to je put oholosti. Slijed hoda u oholosti labirint je u kojem se čovjek dezorijentira i izgubi. Takav čovjek nikoga ne čuje, on prestaje rasti, on sve zaboravlja osim svoje taštine.

Najunosniji bi posao bio kupiti oholice za ono što uistinu jesu, i nanovo ih prodati za onoliko koliko misle da vrijede. Istinitost toga je teška, njezin je korijen u oholosti, put u propasti, plod u sramoti.

Od takvih ovo društvo trpi. Kad ih se razotkrije, tada laž pokaže pravo lice. Njihova oholost sve nas razara.

Ima nas puno u ovom društvu koji svjedočimo za tolike dobre i sposobne osobe koje se osjećaju obezvrijeđenima, nepodobnima i poniženima samo zato što su bolje, uspješnije ili inteligentnije od njihovih moćnika.

Političari i politikanti, ispod kojih ste stolova, „švedskih“ ili „okruglih“, postavili Svjetlo da ga više nitko ne vidi?

Sjedeći za tim stolovima, kakvi god bili, što vidite ako Svjetla nema?

Vi koji kao nešto odlučujete, kako se sporazumijevate?

Koja logika dogovora vrijedi tamo gdje se dobro ne vidi? Al“ na sve to, vi kažete da ste se dogovorili, stvorili konsenzus, u ime solidarnosti, u ime dobra za ovaj narod ili svoga vlastitog?

 Vi ste zapravo slijepci i zatočenici svojih funkcija i prošlosti. Sputani i spriječeni jedni od drugih.

 Vi ste samo političke i politikantske sjene iza debelih zidova i kapija dok je, pravo Svjetlo s ove strane ljudskih sudbina!

Izvor: VL/Foto: Shutterstock

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.