Vojnici u Mariupolju odbili su se predati, drže položaj u tvornici

17.04.2022. 18:02:00

GRAD NA UDARU

Rusko ministarstvo obrane je u nedjelju objavilo da su, po njihovim saznanjima, opkoljeni ukrajinski branitelji dobili naredbu da pucaju na svakoga među njima tko želi odustati. Ukrajina to nije komentirala...

Čini se da ukrajinski vojnici prkose ruskom ultimatumu da u nedjelju polože oružje i predaju se u mariupoljskoj luci, za koju Moskva tvrdi da su je njezine vojne snage gotovo u potpunosti zauzele, što bi za njih bila najveća 'nagrada' u gotovo dvomjesečnom ratu, prenosi 24sata .

Nekoliko sati nakon zadanog roka, ukrajinski borci koji su se sklonili u čeličani Azovstal koja gleda na Azovsko more nisu pokazivali nikakve znakove predaje.

Rusko ministarstvo obrane je u nedjelju objavilo da su, po njihovim saznanjima, opkoljeni ukrajinski branitelji, među kojima je i 400 "stranih plaćenika", dobili naredbu da pucaju na svakoga među njima tko želi odustati.

Ukrajinska vlada o tomu nije objavila nikakvu informaciju.

Istovremeno, najmanje pet osoba je ubijeno, a 13 ih je ranjeno u nedjelju u nizu napada na Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine. Napadi su izazvali nekoliko požara u samome središtu grada. Novinari AFP-a kažu da su čuli dva rafala i da su vidjeli pet požara kako se šire u stambenim dijelovima u središtu Harkiva.

U trenucima koji su uslijedili nakon napada na ulicama se osjećala panika, svi koji su se zatekli ondje bježali su u skloništa, a automobili su se udaljavali od opasnih dijelova grada, prenosi AFP. Harkiv, drugi ukrajinski grad po veličini, u kojemu je prije rata živjelo gotovo milijun i pol stanovnika, na početku ruske ofenzive nekoliko je dana zaredom bio meta teških borbi, no i dalje je pod kontrolom ukrajinskih vojnih snaga.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/euronews

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.