Dogodilo se na današnji dan: Vukovar okružen barikadama i gotovo potpuno blokiran

02.04.2021. 16:36:00

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo nekoliko događaja koji se dogodili na današnji dan tijekom Domovinskog rata.

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo:

  • 2. travnja 1991. u istočnoj Slavoniji rasla je napetost, zatvorene su ceste koje su Vukovar povezivale s Vinkovcima, Osijekom i Daljom. Vukovar je okružen barikadama i gotovo potpuno blokiran. U Vukovaru je boravio Slavko Degoricija. U Borovu Selu i Bršadinu, koji su bili u središtu nemira u Slavoniji pucalo se s barikada. U Borovu Selu pojavio se Vojislav Šešelj i njegovi naoružani dobrovoljci. 
  • Na zgradi mjesne zajednice u Tenji izvješena je srpska zastava, barikade su postavljene na ulazu u selo. Srbi su razorili dio pruge Trpinja – Borovo. Barikade su postavljene i na cesti Petrinja – Kostajnica. Ceste oko Plitvica blokirane su, a pripadnici JNA dežurali su i kod plitvičke pošte i hotela „Plitvice” zajedno sa snagama MUP-a. Specijalci MUP-a napustili su Plitvice. 
  • U Kninu su minirane tri kuće, dvije vlasnika Hrvata i jedna kuća Albanca. Iz vatrenog oružja u Kašiću kod Benkovca ranjen je Slovenac Petar Vrečko, dok se vozio u svom automobilu.

Izvor: Hrvatska katolička mreža

Izvorni autor: Borna Marinić/foto: Emica Elvedji/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.