‘ZA DLAKU’ IZBJEGAO SIGURNU SMRT: Ribić (65) upao u ledenu Dravu, grčevito se držao za granu, tražili su ga čak dva dana!

15.04.2021. 14:39:00

Ribiča (65) koji se zadnjim atomima snage držao za granu u hladnoj i nabujaloj rijeci spasili su osječki policajci u srijedu ujutro, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Kako navode, muškarac (65) iz Veliškovaca u ponedjeljak je biciklom otišao na pecanje na Dravu kod mjesta Gat. Tijekom večeri se nije vratio kući i više se nije javljao na mobitel.

Zbog sumnje da mu se nešto dogodilo, njegova supruga sljedeći dan u 19.45 sati policajcima u Belišću prijavila je da se muž nije vratio i da se ne javlja. Čim su primili dojavu, policajci su organizirali potragu u kojoj je sudjelovalo više članova HGSS-a i ribiča udruge Gat, a koja je trajala dugo u noć.

Potragu su nastavili i jučer ujutro te su se uključili lokalni mještani i policajci iz osječke interventne policije. Oko 16.10 sati u predjelu ‘Komarice’ kod Gata pronašli su muškarca koji se zadnjim atomima snage držao grčevito za granu kako bi se spasio.

Hitnom intervencijom pristupili su spašavanju i izvukli muškarca kojem su u zadnji tren spasili život.

Iscrpljenog i pothlađenog ribiča prevezli su u bolnicu u Osijek gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te su ga zadržali na liječenju.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: PU osječko-baranjska

Izvorni autor: Maja Štefanac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.