Za Istru nije zaslužna petokraka nego hrvatski svećenici

04.10.2020. 16:52:00

Peđa Grbin i Željko Kolar na HTV-u uglas brane petokraku na riječkom neboderu, jer “ako umjetnost neće provocirati, tko će”, a “živimo u slobodnom i demokratskom društvu”.

Grbin još reče: “Da nije bilo zvijezde petokrake, pitanje je bi li Rijeka i Istra bile dio Hrvatske”, a Kolar dodaje kako bi “petokraka mogla biti instalirana i kod njega u Krapini”. Znači li to da bi se Grbin i Kolar mogli naći među onima koji su s petokrakom na čelu razarali Vukovar?

Znači li da bi ponovili stravu Golog otoka, progone tisuća ljudi, ubojstva političkih emigranata u inozemstvu, a sve je to rađeno pod petokrakom? I tko je zaslužan što je Istra dio Hrvatske?

Pa istarski svećenici, poput Bože Milanovića i Miroslava Bulešića, koji su na mirovnoj konferenciji u Parizu 1946. godine dokazivali i dokazali da je većinsko stanovništvo u Istri hrvatsko. A kako im je petokraka zahvalila?

Tako što su Grbinovi prethodnici svećenika Miroslava Bulešića, koji je potpisao Spomenicu hrvatskog svećenstva u Istri kao glavni argument za Saveznike u Parizu, u ime petokrake zaklali u župnom dvoru!!!

Gdje je uz te činjenice Grbinu i Kolaru sram, kako imaju hrabrosti pojavljivati se pred hrvatskom javnošću i biračima, komentirao je Milan Ivkošić/VečernjiList

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Milan Ivkošić/VečernjiList

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.