Zagrebački par sletio autom u 30 metara duboku provaliju

12.05.2020. 09:14:00

Spašavanje je izvršeno pomoću dvije daske za imobilizaciju, prsluka i nosila te smo unesrećene osobe izvukli preko kranskog vitla sa vatrogasnog vozila, doznajemo iz JVP Zagreb...

Zagrebački par sletio je u noći s ponedjeljka na utorak automobilom u provaliju duboku 30 metara na Sljemenskoj centi. Na teren su odmah izašle vatrogasne snage i HGSS.

- Prema dojavi centra veze dana 12.05.2020. upućeni smo u Sljemensku cestu kod ugibališta broj 5, a da se radi o prometnoj nezgodi sa unesrećenim osobama. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o slijetanju osobnog vozila marke Seat Arosa u provaliju duboku cca. 30 metara. Izvidima smo utvrdili da nam je potrebna pomoć pri izvlačenju dvoje ljudi iz provalije uz automobil. Spuštanje i spašavanje je bilo izuzetno komplicirano zbog same dubine provalije, gdje se djelatnici spuštaju pomoću užadi i koristeći tehnike spašavanja iz dubina i visina - javljaju vatrogasci. Intervencijom je rukovodio zapovjednik smjene Dražen Đurašin.

Foto: JVP Zagreb

- Spašavanje smo izvršili pomoću dvije daske za imobilizaciju, KED prsluka i dvoja ABS nosila, te ih izvukli preko kranskog vitla sa našeg vozila. Policija, HGSS i ekipa za očevid su također bili prisutni intervenciji. Šteta je neutvrđena, uzrok je prometna nezgoda. - dodaju.

Nakon jednosatne akcije, vozač i suvozačica su spašeni. S brojnim ozljedama preuzeli su ih djelatnici Hitne pomoći, a policija je nastavila s očevidom kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije.

Izvor: 24sata/ Foto: JVP Zagreb

Izvorni autor: Bogdan Blotnej, Višnja Kragić Mahmutović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.