Zekanović: Dva vesela momka udomila su dijete, a Hrvatska se suočava s demografskom katastrofom

15.10.2020. 14:15:00

Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu u 2019. godini, a u ime Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista govorio je Hrvoje Zekanović.

"Lani je u Hrvatskoj rođeno 36.000 djece. Mortalitet je bio 52.000. Podsjetit ću za one koje su zaboravni: '80-ih godina je natalitet bio više od 57.000. U Vašem izvješću nisam čuo da ste tome obratili pažnju koliko ste trebali", rekao je Zekanović pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević.

"Ključan problem Hrvatske je demografska katastrofa. Na ovaj način, možda s vremenom nećete imati ni posla jer će djece biti toliko malo da neće biti ni problema... To je jako važno i to se mora naglašavati.

Druga stvar, imamo dokumente koji lome hrvatsko društvo, koji su razdjelnica. Imamo neke zakone gdje se ljudi danas određuju jesu li lijevo ili desno, jesu li suverenisti ili globalisti. Jedan od takvih zakona bila je Istanbulska konvencija za koju ste Vi meni jasno i glasno na Odboru rekli da ste protiv toga. Nakon par tjedana kada ste izabrani, a dobili ste i moj glas, promijenili ste ploču. I to je ono što ne valja, budite vjerodostojni. 

Kada govorimo o Istanbulskoj konvenciji, važno je naglasiti da smo mi suverenisti govorili da ona neće spriječiti nasilje u obitelji. I nije spriječila. I sami ste za govornicom rekli kako imamo deset posto više slučajeva nasilja... Trošimo novac, razbacujemo ga, dajemo ga tko zna kome, ali imamo više slučajeva nasilja i nad ženama i u obitelji...

Udomljavanje djece

Imamo i jednu novost otkad ste Vi pravobraniteljica za djecu, a to je da su i homoseksualni parovi počeli udomljavati djecu. Evo imamo presedan - dva vesela momka, fino urednih brada, lijepo ošišani - jedan moderan europski par koji je dobio pozornost svih hrvatskih medija i koji je dobio priliku udomiti djecu. Super! Izvrsna stvar. 

Pitam se bi li ekipa koja pije na zidiću u parku skupila se i rekla 'ajmo udomiti dijete' ili kartaši ili tri susjede. Gdje su nam kriteriji? Tko može? Može čovjek i magarac sutra udomljavati dijete? Nogometna, ragbi momčad? 

Dakle, to je ono što je krivo i naopako, a vi se pravite da to ne vidite. I napravili ste jedan fini presedan. U tom smislu postala smo jedna moderna europska zemlja. Vidim da u tom smislu napreduje i Sabor, odnosno imamo sve više i više onih koji mijenjaju svoje seksualno opredjeljenje - super, samo naprijed. Možda uvedemo i kvote za to, kao što imamo i za nacionalne manjine", govorio je Zekanović.

Potom je govorio o Romima koji ne mogu sudjelovati na online nastavi jer nemaju tablete. "Spominjemo Rome, a ne govorimo o hrvatskoj djeci koja nemaju uvjete...", kazao je Zekanović.

Izvor: lš/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.