Zekanović komentirao odlazak Vidović Krišto iz DP-a; naslućuje se partnerstvo sa Suverenistima?

08.01.2021. 10:33:00

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović za portal Direktno komentirao je odlazak saborskih zastupnika Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto i Milana Vrkljana iz stranke. 

"Svako rasipanje desnog političkog spektra me žalosti. Ali reći ću da mi ne odustajemo od zajedništva i da svima koji su se u jednom trenutku razišli, puštamo neko vrijeme da razmisle. Prije ili kasnije shvatit će potrebu za zajedništvom u domoljubnom desnom, kršćansko-suverenističkom dijelu spektra", rekao je Zekanović za Direktno.hr .

Komentirao je izjavu Karoline Vidović Krišto o tome kako se "kolegijalni politički odnos vodstva stranke promijenio preko noći nakon pokretanja inicijative rasvjetljavanja afere vjetroelektrane Krš-Pađene", zbog čega je, kako navodi "nekoliko mjeseci bila izložena pokušajima ušutkavanja, cenzuriranja i niskih smicalica".

"Kada nam je došla u Klub suverenista po potpise, svi smo potpisali interpelaciju bez razmišljanja. Tema je bila takva da smo ju jednostavno morali podržati. Bilo kakav pokušaj cenzure nisam primijetio. Ako je uistinu do toga i došlo, mogu samo reći da je to loše. Još smo u vrijeme europskih izbora, kada su Suverenisti okupili snažnu i relevantnu političku skupinu, smatrali da cijela priča u vezi interpelacije Krš-Pađene ima smisla", rekao je Zekanović.

Komentirao je i navode bivše zastupnice o zanemarivanju programskih načela, te objavljivanje dokumenta u kojem se navode načela koja su napisana u pokušaju da se spasi "politički smjer zbog kojeg se većina ljudi učlanila u Domovinski pokret, a uostalom i zbog kojeg se i sama kandidirala na listi DP-a".

"Ako je to usitinu razlog njezinog odlaska, to je u najmanju ruku legitimno. Ipak, u politici je uvijek potrebno saslušati i drugu stranu. Moramo vidjeti što s druge strane i DP ima za reći o tome. Ipak, svi oni koji su pobornici razotkrivanja istine, dobrodošli su u Hrvatske suvereniste. Bilo to kroz koaliciju, partnerstvo ili članstvo", navodi Zekanović.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: ig/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.