Željko Sačić: ' Za civilne žrtve nastradale u Domovinskom ratu, ratnu odštetu treba platiti Srbija '

18.10.2020. 18:09:00

Željko Sačić traži od Vlade za provođenje ciljeva ovog Zakona da iznađu modele i spriječe potpuno otvorene mogućnosti zlouporabe njegovih odredbi na štetu Proračuna i interesa hrvatskog naroda.

REAKCIJU SABORSKOG ZASTUPNIKA ŽELJKA SAČIĆA PRENOSIMO U CIJELOSTI:

Evo konkretan prijedlog Vladi RH za značajnu "deradikalizaciju ", relaksaciju i normalizaciju ovog našeg hrvatskog društva od neshvatljivog, neodgovornog i ciljanog ( protunarodnog) "radikaliziranja", i to vladajuće osovine "Plenković -Pupovac".

Naime, opće su poznata , priznata , važeća i međunarodno pravno obvezujuća , univerzalna i civilizacijska, vjekovna pravna načela o pravičnoj,pravednoj NADOKNADI , reparaciji svih ŠTETA ( materijalnih, nematerijalnih. ..mjerljivih, nemjerljivih i dr.) koje ŠTETNIK svojim namjernim ili nenamjernim djelovanjem , nedjelovanjem ili drugim garantnim statusom PROUZROČI (nad ili prema) ŽRTVI tog štetočinstva , odnosno zlodjela, nemara , nepažnje ili neodgovornosti.

TAKO je svima nama u Hrvatskoj znana NOTORNA , ali i pravno već utvrđena činjenica te i međunarodno pravno obvezujuća ( Presudom MKS u Haagu iz 2015.g.u međunarodnom sporu "Republika Hrvatska v.s.Republika Srbija) ČINIDBA Republike Srbije na nadoknadu "svih oblika i vrsta šteta prouzročenih oštećenim osobama zbog međunarodnopravno nedopustive vojne agresije na područje Republike Hrvatske ". Ovu međunarodno pravnu obvezu ( djelomičnu reparaciju) smo čak i ostvarili sa tada njihovim (velikosrpskim) ratnin satelitom Crnom Gorom ,prilikom normalizacije naših susjedskih odnosa.

Dakle, stvari su apsolutno jasne i pravno riješive...Vlada RH i njen predsjednik g.Andrej Plenković, MORAJU oživotvoriti , pravno konzumirati naše ( kolektivno i individalno) pravo na reparaciju velikosrpskim , osvajačkim, agresivnim ratom , prouzročene nam RATNE ŠTETE, i to od uzročnika svih tih ZALA , od Vlade susjedne nam Republike Srbije.

Iz tog financijskog Fonda potom se obeštećuju i namiruju svi ratni oštećenici , sukladno već uspostavljenim i funkcionalnim , važećim kriterijima ( povodom izvršenja ratnih reparacija Njemačke, Japana i drugih država , za prouzročene mega ratnih šteta totalitarističkih režima njihovih Vlada tijekom II Svj.rata)

No, što radi naša Vlada ( u koaliciji sa aboliranim SDSS Pupovcem) ???

NE SAMO DA NE TRAŽI REALIZACIJU , oživotvorenje međunarodno pravno dosuđene nam mogućnosti naplate ratne štete od Vučićeve Republike Srbije, već nama , hrvatskom narodu , dodatno stavlja materijalne i financijske obveze za svu štetu pretrpljenu u DOR-u..I to ne samo za naše nesretne civilne žrtve tog nametnutog nam i obrambenog rata. Dakle, za oštećenike koji su u to vrijeme živjeli i pretrpjeli tjelesna oštećenja kao građani i državljani na našem neokupiranom dijelu područja RH..( njih cca 6500) , već se ,kako vidimo i sada obvezuju ( bez ikakvih uvjeta i pravnih obveza prema Republici Srbiji ) NADOKNADITI I SVU ŠTETU svim " civilnim žrtvama " srpske nacionalosti ,koji su te rane i i štete pretrpjeli na tada (više godina) okupiranom području Republike Hrvatske,u okviru fašističke ratnozločinačke tvorevine,marionetske velikosrpske "paradržave " tzv.RSK, etnički očešćene od HRVATA.

Njih je Teršeličkina "Documenta" zasad izbrojila ,odnosno utvrdila kod njih takve "medicinsko pravne uvjete" u čak 2500 slučajeva. Ali poznavajući njihovu nepouzdanu (najblaže rečeno) "metodologiju rada", sasvim je izvjesno da će takovih slučajeva biti u fazi eventualne primjene ovog Zakona i do cca 80 000 (jer se osim ranjavanja i tjelesnog oštećenja u uvjete za ostvarenje ovih prava ubrajaju i razne "bolesti". ( Iako,prema definiciji ratne strategije i koncepcije obrane i narodne zaštite tadašnje SFRJ, temeljenoj na odvraćajućoj ratnoj doktrini " naoružanog naroda" sa udarnim snagama "JNA" i TO , na tom području bilo je vrlo malo nenaoruzanih "civila" ,starijih od 60 godina i mlađih od 18 godina.)

I sve to, kako sad stvari stoje, prema Medved,Plenković,Pupovac računici, ćemo mi ,ratno napadnuti hrvatski narod, plaćati iz našeg Proračuna. Istodobno, niti Plenković,niti naše Ministarstvo vanjskih poslova, kao ni pravosudna tijela RH ništa (bukvalno ništa) ne poduzimaju da se naplati dosuđena nam mogućnost naplate ratne štete od Republike Srbije. Meni se to ne čini - normalnim stanjem međudržavnih odnosa, kao ni očekivana zaštita nacionalnih interesa RH. Osobito kada znamo koliko truda,napora,lobiranja ,"pomirbe" čini Vlada A.Plenkovića ,uz potporu M.Pupovca i njegovog aboliranog,evidentno protuhrvatskog SDSS-a, da se nepokajna Vučičeva Srbija mimo reda i plana, iako ne ispunjava za to nikakve uvjete( sa stajališta hrvatskih domoljuba ,Hrvatskih suverenista ,posebno stradalnika iz DOR-a) ugura i dovuče u EU, iako je to , po nama , u ovim geostrateškim odnosima, apsolutno štetno i protivno nacionalnim interesima Republike Hrvatske !?

Stoga, g.Medved,g. Plenkoviću, obeštetite naše nevine i velike,ogromne civilne žrtve rata ,ali , dugoročno osigurajte za to i financijska sredstva od ŠTETNIKA , uzročnika tih ZALA, od pravne slijednice agresorske (veliko) Srbije. Također, za provođenje ciljeva ovog Zakona iznađite modele i spriječite (sada) potpuno otvorene mogućnosti zlouporabe njegovih odredbi ,na štetu našeg Proračuna i interesa hrvatskog naroda.

Izvor: Željko Sačić/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.