ZLOSTAVLJAO PA UBIO 16-GODIŠNJAKA: Podignuta optužnica protiv muškarca (70) zbog ratnog zločina u Vukovaru

24.02.2021. 20:18:00

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 70-godišnjaka, muškarca s hrvatskim i kanadskim državljanstvom, nekadašnjim pripadnikom srpskih paravojnih postrojbi koji je, kako ga se tereti optužnicom, sudjelovao u mučenju i ubojstvu 16-godišnjaka.

Tereti ga se da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civila 18. studenoga 1991. godine u večernjim satima. Navedeni 70-godišnjak je naime kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, zajedno s jednim poznatim i jednim nepoznatim pripadnikom postrojbe, u Veleprometu, zlostavljao mladića. Udarali su ga, kako navodi optužnica, rukama, nogama i kunducima po cijelom tijelu. Kada je ostao ležati, uboli su ga bajunetama te ga naposljetku i usmrtili.

Zbog opasnosti od bijega, muškarcu je određen istražni zatvor.

Inače, u Veleprometu su, nakon pada Vukovara, bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga, a upravo tamo zlostavljani su i naposljetku ubijeni.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: M.V/Hina/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.