Zoran Mamić podnio ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora Dinama

15.03.2021. 20:52:00

Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda RH oglasio se Dinamov trener Zoran Mamić

Njegovu izjavu kao i priopćenje GNK Dinamo prenosimo u cijelosti.

- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu - rekao je Mamić.

"Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba", dodaje se u priopćenju Dinama.

Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, treneru "Modrih" Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. 

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor.

Izvor: sportske.hr/Foto:DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.