UHB RH: Pismo potpore Ivanu Penavi

13.09.2018. 09:40:25

  Poštovani gospodine Penava, Udruga hrvatskih branitelja RH u potpunosti podržava najavljeni prosvjed protiv sramotne šutnje nadležnih hrvatskih institucija koje su bile dužne provesti istragu i procesuirati počinitelje ratnih zločina. Ta sramotna šutnja koja traje predugih 27 godina teška je bol koju nosimo svi; branitelji, stradalnici i svaki iskreni hrvatski domoljub, a posebno vi Vukovarci koji se svakog dana na ulicama svoga ranjenog grada susrećete oči u oči sa nekažnjenim zločincima. U pravu ste gospodine Penava kada pozivate na apolitičnost jer jedini način da se ovaj problem riješi je taj da se politika udalji od svega. Policija i pravosuđe moraju napokon dobiti slobodne ruke kako bi odradili svoj posao bez bilo kakvog uplitanja politike ili nekih drugih utjecaja koji nemaju nikakve veze sa strukom. Neka se dopusti gosp. Nikoli Kajkiću da dovrši istragu za „Ovčaru“, jer tu je očit primjer uplitanja politike u rad institucija na otkrivanju ratnih zločina i zločinaca. Vjerujemo kako će ova Vaša inicijativa uroditi plodom, a Vi osobno nastaviti svoj hvale vrijedan rad i trud da Grad Vukovar kojega svi nosimo u srcu, bude grad mira i blagostanja za koje je istina i pravda temeljni preduvjet. S poštovanjem,   Predsjednik UHB RH Dražen Šemovčan

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.