Barcelona nakon drame sedmeraca do europskog naslova

19.06.2022. 20:54:00

Rukometaši Barcelone pobjednici su završnog turnira Lige prvaka u Kolnu nakon što su u finalnom susretu nakon drame sedmeraca pobijedili Vive Kielce sa 37-35.

Barcelona je tako obranila naslov europskog prvaka, osvojivši ukupno 11. europsku titulu.

Bilo je to fantastično finale koje na koncu razriješeno udarcima sa sedam metara. Presudio je promašaj Aleksa Dušebajeva kojem je u trećoj seriji udarac obranio Gonzalo Perez de Vargas.

Barcelona je bolje otvorila finale i u prvom dijelu je u nekoliko navrata imala tri gola prednosti (5-2, 6-3, 9-6, 10-7), no Kielce je uspio izjednačiti na 12-12. U nastavku susreta gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, no niti jedna strana nije imala više od gola prednosti.

Barca je u zadnju minutu ušla s golom viška (28-27), no Bjelorus Artsem Karalek je dvije sekunde prije kraja na asistenciju svog sunarodnjaka Uladzislau Kuleša zabio za 28-28 i produžetak.

U produžetku je Barca povela, Poljaci su uzvratili i 45 sekundi prije kraja bilo je 32-32. Napad za naslov imali su Poljaci, no Aleks Dujšebajev je pucao pored gola.

Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno izvođenjem sedmeraca. Za Barcu je svih pet igračla bilo uspješno, zabili su Aleix Gomez, Dika Mem, Melvyn Richardson, Ali Zein i Ludovic Fabregas, dok su za Kielce pogodili Arkadiusz Moryto, naš Igor Karačić i Daniel Dujšebajev, dok je Aleks Dujšebajev postao tragičar.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Aleix Gomez s devet golova, te Timothey N'Guessan i Dika Mem sa po pet golova, dok se hrvatski rukometaš Luka Cindrić nije upisao među strijelce. Perez de Vargas je sakupio 12 obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Branko Vujović, Alex Dujšebajev, Uladzislau Kuleš i Danijel Dujšebajev sa po četiri gola. Igor Karačić je zabio jedan pogodak, a Andreas Wolff je imao 12 obrana.

U susretu za treće mjesto također su odlučivali sedmerci, THW Kiel je pobijedio Veszprem sa 37-35.

Mađarski sastav je bolje otvorio "malo finale" i na poluvremenu Veszprem je imao četiri gola prednosti (18-14). Mađari su +4 imali i na ulazu u posljednjih 15 minuta (28-24). No, Kiel je okrenuo rezultat i u 52. minuti imao 32-31. U neizvjesnoj završnici Veszprem je izborio sedmerce iz sedmerca kojeg je u posljednjim trenucima realizirao Kentin Mahe.

Prilikom izvođenja sedmeraca vratar Kiela Niklas Landin je obranio udarce Gaspera Marguca i Rasmusa Laugea, dok je Yahia Omar pogodio gredu. Kako su Niclas Ekberg, Steffen Weinhold i Magnus Landin zabili svoje penale, THW je osigurao pobjedu i treće mjesto.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Mykola Bilyk sa sedam, te Miha Zarabec i Patrick Wiencek sa po šest golova. Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak zabio je četiri gola. Veszprem su predvodili Omar s osam golova, te Andreas Nilsson sa sedam. Manuel Štrlek se nije upisao među strijelce.

Izvor: hina/Foto:Epa

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.