Bjelica bez osam igrača najavio - pobjedu! ‘Nastavit ćemo ovako i dalje, sviđalo se to nekome ili ne‘

07.12.2021. 15:02:00

‘Na Rujevici ćemo igrati bez osam igrača, ali imamo one koji će ih zamijeniti‘, kaže trener Osijeka.
 
  

Nema previše odmora za igrače Osijeka. Nakon velikog fizičkog i psihičkog pražnjenja protiv Gorice, srijeda donosi veliki derbi na Rujevici u zaostalom susretu protiv Rijeke, kada je Osijek zbog prodora koronavirusa u svlačionicu i prvenstveno činjenice što Nenad Bjelica u kadru nije imao nijednog ni seniorskog ni juniorskog vratara morao odgoditi tu utakmicu. Oko toga se iz riječke svlačionice podigla nepotrebna i neprimjerena prašina, pa se treba nadati da se sve što je tada punilo medijski prostor u srijedu na travnjaku Rujevice ostati u drugom planu. Bjelica je opet u kadrovskim problemima. Nakon što su kartone odradili BočkajMierez Bartolec, sada su se Žaperu, koji odrađuje drugu utakmicu kazne za crveni karton protiv Slavena u kupu, priključili JugovićLončar Kleinheisler.

- Imamo dosta izostanaka, ali imamo i širok kadar. Vjerujem da ćemo se znati suprotstaviti jako kvalitetnoj Rijeci i ostvariti povoljan rezultat. Što se tiče vezne linije imamo i dalje NejašmićaFiolićaBrlekaPiljaHirošaNdockyta. Dovoljno igrača koji mogu nastupiti. Sigurno ćemo se znati suprotstaviti i da će svi igrači dati svoj maksimum – rekao je Bjelica u najavi susreta, istaknuvši kako će i u Rijeci pristup Osijeka biti kao i u drugim utakmicama.

- Nećemo odstupiti od našeg načina igre. Svi znate kako Osijek otkako sam ja došao i tako ćemo se pokušati prezentirati i u Rijeci, a naravno da će se nešto pitati i Rijeku. Imaju najefikasniji, a može se reći i najbolji napad lige imaju, imaju za HNL top igrače, vrlo su efikasni i nezgodni. Morat ćemo im se suprotstaviti odgovorno i disciplinirano, onako kako mi znamo. Na taj način smo došli do pozicije na kojoj jesmo i tako ćemo nastaviti, sviđalo se to nekome ili ne – poručio je Bjelica, kojega smo pitali i je li s igračima razgovarao i o disciplini u ponašanju na travnjaku, a s obzirom na nepotrebne reakcije Žapera i Kleinheislera u zadnjim utakmicama, kojima su momčad ostavili na cjedilu.

- Nepotrebni su to bili kartoni. Volim kada igrači igraju sa emocijama i kada su na terenu sa emocijama, kada pričaju sa svojim igračima, u mjeri u kojoj mogu i sa sucima. Međutim, u te dvije situacije su pogriješili i moraju se znati nositi s time, a ja uvijek nakon takvih utakmica preispitujem i sebe. U utakmici protiv Gorice jesam i ja svojom nervozu prenio na ekipu. Ne znam zašto je to bilo, pa je možda došlo i do nekih nepotrebnih kartona. Prvo moram sebe popraviti, pa onda očekivati i od svojih igrača da budu onakvi kakvi su uglavnom u svakoj utakmici, sa puno temperamenta, agresivnosti i discipline, ali ne s tom nedisciplinom koju smo pokazali – kazao je trener Osijeka, kojemu je društvo na 'pressici' pravio i kapetan Mile Škorić, novi rekorder Osijeka po broju nastupa u HNL-u, koji je sa 266 nastupa s trona skinuo legendarnog Bakira Beširevića.

- Čestitke Miletu na rekordu po broju utakmica za Osijek u HNL-u i nadam se da će Mile uskoro biti i apsolutni rekorder. Što reći nego da je sjajan čovjek, igrač i kapetan. Koliko vjerujemo u njega potvrdilo je i produženje ugovora. Za mene je veliki luksuz imati takvog igrača u svlačionici – rekao je trener, kojemu se Mile zahvalio na čestitkama, kao i svima koji su mu ih uputili zadnjih dana.

- Meni jedina želja za taj rekord bila da osvojimo tri boda u Gorici. Na žalost nismo, ali idemo dalje – istaknuo je Škorić, kojega smo upitali i je li najbolja obrana lige spremna za najbolji napad, osobito u svjetlu činjenice da Osijeku u zadnje 2-3 utakmice neuobičajeno puno prilika pruža svojim suparnicima.

- Da, u zadnjih par utakmica je malo više posla za našeg vratara. Definitivno je moja je odgovornost bila kod gola Kulenovića protiv Lokomotive, bilo je nekih situacija s padom koncentracije, više umora u zadnje vrijeme uslijed napornog ritma, ali i dalje smo najbolja obrana. Nadam se da je to utakmica u kojoj ćemo pokazati pobjednički gard. Već smo u Osijeku pokazali da se možemo nositi s njima i ne vidim razloga da budemo nešto previše zabrinuti iako nas čeka težak i tvrd suparnik. Vjerujemo u pobjedu – poručio je Škorić, a nešto o defenzivi je rekao i trener.

 

- Vratari su to da nešto obrane. Sretni smo da imamo Malenicu u toj formi. Bude utakmica kada naš vratar bude bez obrane, sada je u tri utakmice imao nešto manje posla i nadam se da ćemo mu što manje posla priuštiti u toj utakmici – kazao je Bjelica, najavivši kako će partner Škoriću u zadnjoj liniji umjesto Lončara biti Čeberko. Inače, Osijek je jedina momčad HNL-a kojoj Rijeka ove sezone nije zabila gol. U Gradskom vrtu bilo je 1-0.

- Nadam se da ćemo Rijeku ostaviti na nuli, ali za to će nam trebati dobra igra cijele momčadi, ne samo zadnje linije i vratara, nego svih 11 igrača. To je ključ uspjeha, ali i ključ da ne primimo gol, iako tamo ne idemo ne primiti gol, nego pobijediti. Vjerujem da ćemo od prve sekunde pokazati tu našu ambiciju i slaviti, iako smo svjesni da igramo protiv sjajne momčadi koju vodi sjajan trener. Opasni su jako i nemaju dobru samo tranziciju, nego i kontinuirani napad, prekide... Daju raznovrsne golove, puno igrača im zabija, u dobroj su formi. Teško je odabrati taktiku za tu utakmicu, ali vjerujem da će ono što odabremo biti ispravno i da ćemo se nametnuti – kazao je trener Osijeka. Upitali smo ga i hoće li s Bočkajem posebno razgovarati i pripremati ga za dvoboje s njegovim velikim prijateljem još iz djetinjstva Murićem, s kojim će biti u direktnim dvobojima.

- Bit će nezgodno, ali opet je to stvar je cijele momčadi kako radi. Teško je Peri čuvati Murića sam, jer je on sjajan nogometaš u sjajnoj formi, ali ako bude imao pomoć svojih suigrača bit će mu lakše. Opasnost vreba sa svih strana, ne samo od Murića, ali vjerujem da će Pero, ako bude igrao, svoj posao odraditi najbolje moguće – rekao je Bjelica. I njega smo upitali je se posebno mentalno pripremao za ono što ga vjerojatno čeka na Rujevici s obzirom na povijest odnosa, a i činjenicu da tamo zna biti jako neugodna atmosfera o čemu je prije godinu i pol dana, tada kao trener Lokomotive, prozborio sadašnji trener Riječana Goran Tomić kazavši kako takvu mržnju i uvrede na osobnoj razini nikada u karijeri nigdje nije doživio.

- Ne bih komentirao Tomićeve riječi. Za svaku se utakmicu pripremam kao i za svaku drugu. Mi smo javne osobe i se moramo nositi sa kritikama, pa i sa uvredama. Vjerujem da sam došao na tu razinu da mogu odraditi utakmicu kvalitetno i pod takvim pritiskom – odgovorio je Bjelica.

Posebno pitanje postavili smo, pak, Škoriću, a vezano uz video čestitke bivših suigrača i trenera među kojima je bila i ona Domagoja Vide, a u kojoj je znakovito rekao: "Vidimo se uskoro!". Pitali smo Mileta kako je to doživio, kao najavu susreta na osječkom Adventiranju ili nešto drugo....

- Hahaha... Ja sam protumačio da je možda mislio na reprezentativno okupljanje. Naravno, tko ne bi volio imati takvog suigrača. Jedno vrijeme smo igrali zajedno i nepotrebno je govoriti o Vidinim i igračkim i ljudskim kvalitetama. Inače, te čestitke su me ugodno iznenadile i obradovale, jer sam već mislio da će opet biti dres, a imam ih puno, pa je ovo baš bilo originalno – rekao je Škorić, a na Vidu se osvrnuo i Bjelica.

- Želio bih i ja nešto reći o Vidi. Vida je dobrodošao u NK Osijek u bilo kojoj funkciji. On zna koje su naše mogućnosti i ako se bude htio vratiti u Hrvatsku nadam se da će to biti u Osijek.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Nikola Patković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.