Boris Milošević ” bez fige u džepu” aha moš’ misliti!

25.07.2020. 16:38:00

Boris Milošević novi potpredsjednik Vlade  za društvena pitanja i ljudska prava.

Rođen je 05.studenog 1974. godine u Šibeniku, sa prebivalištem u Zagrebu. Završio je Pravni fakultet u Rijeci 2000. godine i stekao zvanje dipl. pravnika. Radio je kao sudski pripravnik na Općinskom sudu u Benkovcu, i  2004. godine položio pravosudni ispit.

Od 2007 do 2008. godine radio je kao tajnik  Općine Kistanje. Od 2008 do 2012. godine u Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu bavio se pružanjem besplatne pravne pomoći. Od 2012 do 2016 godine obavljao je dužnost pomoćnika ministra u Ministarstvu uprave, gdje je rukovodio Upravom za politički sustav, državnu upravu i područnu (regionalnu) samoupravu. Od 2019. godine obavlja dužnost predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i dužnost predsjednika Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Od 2016 do 2020. godine bio je zastupnik SDSS-a u Hrvatskom Saboru, a obavljao je i dužnost predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a.

Bio je i potpredsjednik parlamentarnog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

U vrijeme kada je vladajuću većinu zajedno sa HDZ-om činio Most, Milošević se u Saboru nije registrirao niti jednom kao nazočan.

“Milošević je već bio pomoćnik ministra uprave u dva mandata i predsjednik Kluba SDSS-a u proteklom mandatu i opredjeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čovjeku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i izabrani mandat”, rekao je predsjednik te stranke Milorad Pupovac na konferenciji za novinare, nakon što je premijer Plenković pozvao manjine u Vladu.

Samo 7,1% Srba glasalo je za manjinsku listu, a sam Milošević dobio je tek 7.715 glasova birača!

Bez fige u džepu?

Nemoguće, jer su Srbi sa figom u džepu uvijek htjeli Veliku Srbiju na hrvatskom teritoriju i od nje ne odustaju. To neprestano dokazuju!

Preuzimajući funkciju predsjednika Srpskog narodnog vijeća nakon 22 godišnjeg vođenja SNV-a Milorada Pupovca, 16.srpnja 2019.godine izjavio je;

„Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom“, istakao je, između ostalog, Boris Milošević, novi predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Pa da vidimo kako to ” bez fige u džepu” kod mlađahnog Miloševića izgleda;

1. O ljudskim pravima

“Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima”

Skandalozno!

Srbin iz Srbije ili pripadnik srpske nacionalne manjine iz Hrvatske?

Na osnovu čega?

Kojim pravom?

Kada pripadnika srpske nacionalne manjine ima samo 4,36%, a većinskog hrvatskog naroda čak 90,42% po popisu stanovništva iz 2011.godine? Što bi značilo da 186.633 pripadnika srpske nacionalne manjine brine o ljudskim pravima 3.874.321 Hrvata?

I to u  Republici Hrvatskoj u kojoj su po Ustavu RH, svi pred Zakonom jednaki ?

Članak 3.

Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Koje je to ekskluzivno dobro da “Srbin brine o ljudskim pravima” kada smo svi pred zakonom jednaki i kada svi imamo jednaka prava i slobode?

To je skandalozna i protuustavna izjava kojom jedan diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom  postavlja svoju nacionalnu manjinu na pijedestal i diskriminira većinski hrvatski narod i sve ostale pripadnike 21 ostalih nacionalnih manjina.

I  to bez fige u džepu?

“Najveći izazov će biti atmosfera u društvu koju stalno zagađuju razni politički akteri koji nemaju drugi politički sadržaj do dizanje tenzija protiv drugog i drugačijeg, najčešće Srba”

A da nije upravo suprotno od tog što kaže Boris Milošević?

Točno upravo je suprotno ;  Eto i samom ovom izjavom Boris Milošević upravo i diže tenzije protiv drugih i drugačijih, a to je većinski hrvatski narod! Pa bi tako Boris Milošević “prevaspitao” hrvatski narod kao politički komesari KPJ, i izvodio ga na ” pravi put “SNV-a po Memorandumu SANU 2!

A pod pravim  putem  Partije podrazumjeva se da su Srbi  ” dobri,čvrsto na partijskoj liniji očuvanja jugoslavenskih  vrednota KPJ, a Hrvati ” loši, nacionalisti, klerofašisti, obnovitelji NDH i samim time -ustaše”!

A to konkretno znači da trebamo negirati velikosrpsku agresiju, pobunu Srba u Hrvatskoj i formiranje fantomske Republike Srpske Krajine, zaboravimo na 15 392 poginula  hrvatska  branitelja ( Crkva Sv. Mati Slobode), zaboravimo na 402 poginule djece, na poginule civile, zaboravimo na ogromne ratne štete ( prema podacima Državne revizije za popis i procjenu ratne štete izravna ratna šteta u Hrvatskoj u razdoblju 1990.–1999. godine iznosila je 236.431.568.000 kuna ili 65.350.635.000 DEM.

Broj prognanika i izbjeglica u samoj Hrvatskoj smanjio se od 550 tisuća krajem 1991. godine na 386.264 u 1995. godini. Istodobno je broj izbjeglica u inozemstvu smanjen od 150 na 57 tisuća. Počevši od 1995. godine počinje masovan povratak prognanika i izbjeglica.

2. Govor mržnje

“Javni prostor nam je zagađen porukama mržnje i ne bi bilo dobro da žrtve takvih poruka, niti sama javnost, povećavaju prag svoje tolerancije na takve poruke”

“Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji… Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje”, kazao je Milošević za N1.

Tko koristi govor mržnje?

Najveći izvor govora mržnje su SNV-ove NOVOSTI, kojima je gle čuda Boris Milošević -izdavač! Sa velikom figom u džepu !

Redakcija Novosti SNV-a, i njihov mentor Milorad Pupovac ponašaju se kao nekad Centralni komitet KP Jugoslavije , koji “neposlušne i njima nepoćudne” Hrvate treba vratiti na ” ispravan” put Partije!

Svaki njihov broj donosi tekstove sa neizmjernom mržnjom prema Hrvatskoj i Hrvatima!

NOVOSTI impresum

Novosti su ogledan primjer manipulativnog novinarstva,  gdje svi novinari i urednici i nakon 29 godina od međunarodnog priznanja ne mogu smisliti državu Hrvatsku i Hrvate. Od ruganja sa Hrvatskom himnom u kojoj su promjenili prelijepe stihove u huškačko-agresivne , i sve to zamotali celofanom u satiru, do odvratnih naslovnica koje izazivaju negodovanje svakog iole nacionalno osvještenog Hrvate. U toj sada slobodno mogu reći patološkoj mržnji prema Hrvatima i hrvatskoj državi najgnusnije je to da ih hrvatska država financira, a oni pljuju u tanjur koji ih hrani.

Novosti su najniži nivo novinarstva! Tekstovi su nešto najgore što patološki umovi mogu napisati, ispod svakog ljudskog i kulturnog nivoa! U njima nema empatije, nema moralnih, ni etičkih normi, nema ljepote ljudskog življenja, nego samo patološka mržnja prema svemu hrvatskom. Niti jedan tekst nisam našla u kojem nešto pozitivno piše za Hrvate i državu Hrvatsku. Samo psovke, sarkazam, izrugivanje  i blaćenje države i naroda koji ih hrani!

Koliko li figa u džepu nosi Boris Milošević?

Čime su to urednici,  novinari i SNV pridonijeli u stvaranju RH u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu i demokratizaciji hrvatskog društva, da ih se financira kao careve sa ogromnim plaćama za hrvatske uvjete od 30 do 50 tak tisuća kuna ?

NOVOSTI naslovnice 3

Novosti naslovnice4

U 2017.godini SNV je dobio 3.747.000,

U 2018.godini  SNV je dobio 3.780.000,

U 2019.godini  SNV je dobio 3.947.000…

3. O Ivanu Penavi i incidentima u Vukovaru;

“Penava je na žalost umjesto kao pedagog postupio kao huškač s ulice” riječi su to Borisa Miloševića

Podsjećam Borisa  Miloševića da je za SNV Domovinski rat,  građanski rat!

Vojislav Stanimirović izjavio za večernje novosti 13. lipnja 2013.godine.

“Naša djeca uče prema hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i izučavamo noviju povijest na naš način, drukčiji nego u hrvatskim školama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu, jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat!”

https://www.braniteljski-portal.com/vojislav-stanimirovic-izbacili-smo-domovinski-rat-jer-je-za-nas-to-bio-gradanski-rat

Ako je škola odgojno-obrazovna ustanova, onda nije samo bitno znanje koje se prenosi učenicima, već i oblikovanje učenika da budu lojalni građani Republike Hrvatske, da poštuju njeno znamenje zastavu, himnu i grb, što je u školskom sustavu srpske nacionalne manjine u Istočnoj Slavoniji zakazalo.

Djeca srpske nacionalne manjine u Istočnoj Slavoniji, ne samo da ne uče o Domovinskom ratu, nego ih u školi i kod kuće odgajaju u srpskom etničkom duhu, što kao manjina imaju pravo, ali bez saznanja bilo kakve građanske svijesti o pripadanju Republici Hrvatskoj. Stoga ne čudi izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, da djeca ostanu sjediti kod intoniranja hrvatske himne.

https://narod.hr/hrvatska/video-ivan-penava-vukovar-je-epicentar-kontinuirane-velikosrpske-puzajuce-agresije

Kao što je poznato, nakon mirne reintegracije Istočne Slavonije 1998. godine, djeca pripadnici srpske nacionalne manjine imaju svoje posebne škole, u kojima se cjelokupna nastava odvija prema ” A- modelu” na srpskom jeziku i pismu.

Po Erdutskom sporazumu bio je petogodišnji moratorij na nastavu hrvatske povijesti u odvojenim školama za djecu pripadnike srpske nacionalne manjine 1998-2003. Međutim takva se praksa nastavila do danas iako je Ustavni sud ustanovio da je moratorij istekao.

Ustavni sud Republike Hrvatske donio je odluku članak 27.1.točka 1, da su  svi profesori povijesti dužni prenijeti činjenice o Domovinskome ratu svim učenicima u Republici Hrvatskoj u jednakoj mjeri.: U-VIIR-4640/2014, Zagreb, 12. kolovoza 2014.godine, 

Međutim, stvarnost je potpuno drukčija. Profesori koji predaju povijest u odjelima na srpskom jeziku i pismu još uvijek preskaču temu Domovinski rat, a u najboljem slučaju ovom se temom bave samo površno u najkraćim crtama.

Vezano uz udžbenike hrvatske povijesti ima jedan doista bizaran događaj, koji zorno prikazuje razmišljanje srpske nacionalne manjine.

U vrijeme Vlade Zorana Milanovića (2011-2016) ministar obrazovanja Željko Jovanović, poslao je hrvatske školske udžbenike povijesti tadašnjem srpskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću  na uvid, da dokaže kako Srbija nije prikazana kao agresor i okupator , a Srbi kao četnici u hrvatskim školskim udžbenicima povijesti.  Postupak bez presedana, jer Srbija je druga država i nema nikakve ingerencije nad školskim sustavom  u Republici Hrvatskoj

To samo dokazuje da srpska nacionalna manjina nikako ne prihvaća Republiku Hrvatsku  kao svoju državu, a sebe ne vide kao hrvatske državljane.

Povjesničar dr. Ante Nazor, predsjednik Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, bio je ogorčen, kao i većina hrvatskih građana, sa slanjem hrvatskih udžbenika na “recenziju” u Srbiju” Izgleda da bismo se morali ispričavati što su nam okupirali dio domovine i što osobe koje su u koloni kroz Vukovar pjevale ” Aoj Slobo šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate…nazivamo četnicima”

O incidentima koje naprave Srbi;

“Sigurno da i u srpskoj zajednici ima pojedinaca koji naprave nešto što podigne međunacionalne tenzije, ali svaki takav potez najviše šteti upravo srpskoj zajednici. Nitko od pripadnika srpske zajednice na odgovornim funkcijama, bilo na nacionalnoj ili lokalnoj razini, takve stvari ne podržava”

Nitko od pripadnika srpske zajednice na odgovornim funkcijama ne podržava???

tris.com.hr/2019/01/intervju-boris-milosevic-45-zastupnik-sdss-a-knin-je-svima-u-fokusu-a-mirnu-reintegraciju-bi-razmontirali/

Kako ne podržava, podržava u potpunosti!

Srpsko narodno vijeće (SNV), nacionalna koordinacija vijeća srpske nacionalne manjine, izabrano je političko, savjetodavno i koordinativno tijelo koje djeluje kao samouprava Srba u Republici Hrvatskoj.Osnovano: 1997. Sjedište: Zagreb,

Predsjednik SNV-a je Boris Milošević

SNV se bavi zaštitom i promocijom ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Srba, te pitanjima njihova identiteta, participacije i integracije u hrvatsko društvo. Vijeće je osnovano na temelju Erdutskog sporazuma i Pisma Vlade RH o dovršenju mirne reintegracije, koji Srbima jamče manjinsku samoupravu i pravo na organiziranje, te na temelju višestoljetne tradicije srpske samouprave (crkveno-narodni sabori, zakonodavni i politički akti kojima se regulirao položaj Srba tokom 18. i 19. vijeka, dokumenti Zemaljskog antifašističkog vijeća). Osnovano je 1997. godine u Zagrebu na inicijativu Saveza srpskih organizacija (SKD Prosvjeta, Srpski demokratski forum, Zajednica Srba Rijeke i Istre, Zajedničko veće opština), a osnivači su bili i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), Baranjski demokratski forum, Udruženje izbjeglih i prognanih Srba, predstavnici nekih crkvenih općina Srpske pravoslavne crkve, saborski zastupnici Srbi i ugledni pojedinci.

A istina o osnivaču SDSS-u , Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranki, je slijedeća,

Stranka je osnovana neregularno!

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)  osnovana je 5. ožujka 1997. godine u Vukovaru spajanjem Srpske demokratske stranke (SDS) i Samostalne srpske stranke (SSS) iz Zagreba.Važno je napomenuti da je odlukom hrvatskih institucija 1992. godine zabranjen rad i djelovanje Srpske demokratske stranke (SDS). S danom 18. veljače 1992. godine ,stranka je brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske.

Postavlja se opravdano pitanje kako su se mogle spojiti 1997. godine gore navedene stranke kada je jedna od njih (SDS) 1992. godine hrvatskim zakonom zabranjena i brisana iz Registra?

Kako je tako osnovanu stranku Ministarstvo uprave moglo upisati u registar stranaka ?

Nakon donošenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina 2002. godine mijenja se način formiranja i organiziranja manjinskih vijeća. Vijeća se biraju tajnim izborima koje organizira država (do sada su održana četiri kruga – 2003., 2007., 2011. i 2015.) u svim jedinicama samouprave na čijem području broj Srba prelazi 1,5 posto. U jedinicama lokalne samouprave vijeća se biraju ukoliko na tom području živi više od 200 pripadnika srpske manjine, a u jedinicama regionalne samouprave ukoliko njihov broj premašuje 500. U slučajevima kada nije ispunjen barem jedan od ovih uvjeta, a na području samouprave živi najmanje 100 pripadnika manjine, bira se predstavnik.

Znači ne vrijedi etnički sastav stanovništva, odnosno 1/3 udjela u ukupnom broju stanovništva  jedinica lokalne uprave, već se i tu pogodovalo srpskoj nacionalnoj manjini.

Zaključno sa 2019. godino, održano je pet krugova izbora

Sada mrežu SNV-a čini 144 vijeća i predstavnika, a ukupan broj vijećnika je 1744.

Na koje sve načine SDSS, Milorad Pupovac  i Boris Milošević zlorabe Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina;

Prof. dr. Milorad Pupovac kao eksponent velikosrpske politike Beograda, koji je njemu glavni grad i Boris Milošević, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom Saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, hrvatski su  državljani!

Međutim djelovanje pripadnika srpske nacionalne manjine, Milorada Pupovca , a sada i Borisa Miloševića kao eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj odvija se u nekoliko pravaca medijsko- propagandnog rata, kao nastavka oružanog rata koji su Srbi  i JNA u Hrvatskoj, izgubili.

Upravo Novosti igraju glavnu ulogu u tom  medijsko-propagandnom  ratu protiv Hrvatske, financiranom iz Proračuna Republike Hrvatske, a sve zamaskirano Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

Uredništvo Novosti nikada nije odgovarajuće sankcionirano,  što im stalno daje nova krila u širenju nesnošljivosti prema Hrvatskoj i svemu hrvatskome. Njihova zloupotreba državnog novca, nažalost, ne podliježe pravnoj kazni koja bi imala funkciju prevencije , da im se uskrati dotok novca,  pa ne bi više pod izlikom satire gazili  dostojanstvo hrvatskog čovjeka.

Hrvatska država je po Viktoru Ivančiću “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”

Ovo je čisti govor MRŽNJE!

A tek ovo ??? 

snv novosti

Ili ovo ???

snv ft

Uz popratni tekst “Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.”Isto potpis Viktora Ivančića

https://www.portalnovosti.com/neka-visi-f-t

Hoće li se “hrvatske institucije”  pokrenuti protiv ovakvog govora mržnje???

Nisam za zabrane, ne, ali sam za to da se ovakvi  nevjerojatni izljevi mržnje koji se šire medijskim prostorom strogo kažnjavaju, bilo visokim novčanim ili zatvorskim kaznama, kao pouka da je širenje mržnje nedopustivo!

4. O M.P.Thompsonu i ” za dom spremni”;

“Zar se zaboravlja da je riječ o pjevaču koji je javno izražavao simpatije prema NDH i Paveliću, koji je pjevao o Jasenovcu i Gradišci Staroj?”, aludirao je predsjednik SNV-a na Marka Perkovića Thompsona, piše N1.

“Pozdrav ZDS, oko kojeg neki i dan danas imaju dvojbe, ima samo jedno značenje i jednu simboliku, to je simbol propalog ustaškog zločinačkog režima”

Dodao je kako otvorenost toga pozdrava dovodi do relativizacije ustaškog režima, netolerancije i diskriminacije.

Ustvrdio je kako je ZDS nedvojbeno ustaški pozdrav i kao takav je simbol tog režima koji se temeljio na rasizmu i rasnoj diskriminaciji, a upravo zbog antifašizma koji je zapisan u hrvatskom Ustavu te zbog pijeteta prema žrtvama i potomcima, taj pozdrav ne bi smio imati pravo glasa u javnosti, “trebao bi biti nedopušten, odnosno kažnjiv”.

Opet podsjećam Borisa Miloševića , Milorada Pupovca i premijera Plenkovića na Rezoluciju EU Parlamenta od 19.9 2019.godine o izjednačavanju zločinačkih totalitarnih režima komunizma, fašizma i nacizma i naravno njihova u celofan umotana zločinačkog titovog antifašizma, za koju ne žele ni čuti, a kamoli je provesti.

I dokle god ne zabrane crvenu zvijezdu i Smrt fašizmu, sloboda narodu, pod kojima je pobijeno pola milijuna Hrvata, neka se ne upuštaju u zabranu Za dom spremni, jer na to nemaju nikakvo moralno ni zakonsko pravo!

„Pitao bih preživjele iz Jasenovca ili kozaračku djecu koju je od smrti svojom akcijom spasila Diana Budisavljević, da li i oni tu pjesmu doživljavaju kao budnicu. Kako se oni osjećaju kad čuju tu pjesmu?”, kazao je Milošević.

Tko je imao najveću ulogu u spašavanju kozaračke djece i tko ih je ubijao?

Boris Milošević iznosi neistine o spašavanju kozaračke djece. Nije točna uloga Diane Budisavljević kako su je  prikazali u filmu, jer ona ništa ne bi mogla napraviti bez bl. Alojzija Stepinca. Kardinal Stepinac organizirao je spašavanje i udomljavanje kozaračke djece, a Diana je od njega dobivala propusnice i upute kamo sa djecom!

5. O uvođenju ćirilice:

”Inzistirat ćemo na tome da dvojezične ploče budu svuda”

“Treba učiniti sve, da ono što je zakonom propisano, da se ostvari u svim općinama i gradovima, a pogotovo da postignemo to da Hrvatske ceste na ulaze u naselja postave dvojezične natpise. To pitanje nismo stavili pod tepih i ono će u budućem razdoblju doći na dnevni red.”

A može li i trojezične i četvorojezične ili 22 jezične koliko ima manjina u RH???

Po Borisu Miloševiću Pula bi trebala biti

PULA-POLA-PULA-ĆIRILICA

Ma krasno!!!Srba u Puli ima 3.454 (6,01%), čak više nego Talijana 2.545 (4,43%), dok večinskih Hrvata ima 40.302 (70,41%)

Još jedna u nizu podvala Milorada Pupovca i SNV-a hrvatskom narodu

Prije svega očito da riječ Hrvatski ne može prijeći preko usta Borisa Miloševića, jer je rekao ” većinski narod”, nije čak ni imenovao koji je to većinski narod, teško je bilo reći ” većinski hrvatski narod”

Kojih li pomirljivih izjava, milina bi ih bilo slušati i čitati da ne znamo o kojim i kakvim ljudima se radi! Ali nažalost veoma dobro iz iskustva znamo!

U Hrvatskoj nije postojao problem ćirilice, sve dok nisu krenuli  tenkovi iz Beograda prema Vukovaru, ispraćeni ćirilicom i zasipani cvijećem!  A kada su nakon 87 dana opsade, ispaljenih šest i pol milijuna projektila na kojima su bili ćirilični natpisi, potpuno razorili grad i po njegovim izbušenim fasadama pisali ” ovo je Srbija ” na ćirilici,  nisu bili ni najmanje tako umilni i pomirljivi.

cvijeće -tenkovi

30 000 vojnika JNA i četničkih postrojbi sa oko 400 tenkova, stotine minobacača i topova, potpomognuti JNA zrakoplovstvom, protiv 2 500 istinskih heroja,  branitelja s lakim naoružanjem, zaštitara, policajaca i dragovoljaca, zauzeli su razrušeni grad i počeli svoj krvavi pohod protjerivanja, ubojstava, masakriranja, mučenja i silovanja!

Točan broj vukovarskih žrtava još uvijek nije poznat. Procjenjuje se da je  poginulo oko 2.500 branitelja, od čega je oko 900 poginulo tijekom samih borbi u Vukovaru, oko 600 je ubijeno  nakon pada grada, a ostalih 1.000 je stradalo u borbama na širem području Vukovara.

Ubijeno je 86 djece , od čega je 54 djece bilo mlađe od 10 godina. Oko sedam tisuća osoba, civila i vojnika, završilo je nakon pada grada u logorima u Srbiji, što Srbija ne priznaje ni danas 29 godina nakon okupacije Vukovara. . Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece. Na stratištu Ovčari pobijeno je  ukupno 260 ranjenika i civila dovedenih iz bolnice.

U tri mjeseca u vukovarskoj  bolnici  liječeno je oko dvije i pol tisuće ranjenika i izvršeno je oko tisuću operativnih zahvata . Na dan pada grada u bolnici je bilo 396 ranjenika i bolesnika. Na bolnicu je padalo dnevno od 70 do 80 granata, a bilo je i dana kada je palo i do 700 , pa je medicinsko osoblje preselilo ranjenike i bolesnike u podrumske prostorije. Srbočetnici i JNA nisu poštivali ni međunarodne konvencije humanitarnog prava, jer  im je bolnica koja je trebala biti zaštićena, bila omiljena meta užasnog svakodnevnog granatiranja.

Danas u 2020. godini,  24  godine nakon mirne reintegracije, kada je abolirano  oko 20 tisuća ljudi, a pretpostavlja se  da su abolirani i mnogi koji to nisu trebali biti, dok  zločinci mirno žive u Vukovaru, jer ih hrvatsko Pravosuđe nije procesuiralo  nemoguć je suživot u Vukovaru i Istočnoj Slavoniji.  Milorad Pupovac i Boris Milošević ne žele  da se procesuiraju srpski ratni zločini nad Hrvatima, već opetovano tražie samo kažnjavanje zločina nad Srbima, koje naravno preuveličava kao i nepostojeće pokrštavanje 11 tisuća srpske djece, za što nije nikada odgovarao.

suncica

Boris Milošević kao papiga ponavlja velikosrpske mantre o Jasenovcu i srpskim žrtvama;

““Važna je i kultura sjećanja jer su od zaborava sačuvana brojna stratišta. Kako bi izgledala komemoracija u Jasenovcu bez SNV? Izgledala bi kao ona državna, bez dostojanstva”, ustvrdio je Milošević.

Zar zato neće ni ćuti da dođe u Vukovar i Ovčaru? Jer bez SNV-a komemoracija je bez dostojanstva? U čemu se sastoji dostojanstvo? U negiranju zločina koje su velikosrbi počinili, u stalnom stigmatiziranju Hrvata za Jasenovac?

Stigmatiziraju li tako svakog Njemca ili Talijana zbog zločina koji su njihovi pretci počinili u 2. svjetskom ratu? Neee, ni spomena! Perfidno i pokvareno, sa velikom debelom figom u džepu Boris Milošević! Licemjerno, veoma licemjerno!

I sa takvom retorikom podvaljuje licemjerno svoju demnagogiju”Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom“

Sa takvom retorikom ne čuvate svoje dostojanstvo, ne možete ostvariti iskreni dijalog sa većinskim narodom kojemu ni ime ne želite izreći! To je sa velikom lažljivom i licemjernom figom u džepu!

Danas Milorad Pupovac nakon svega kaže ” ćirilica je uvijek bila i uvijek će biti pismo slobode, baš kao i svako drugo pismo” Koje slobode, za koga slobode?

A sadašnji njegov nasljednik, predsjednik SNV-a Boris Milošević kaže”  Želimo poslati poruku da korištenje ćirilice u privatnom i javnom prostoru po ničemu ne ugrožava većinski narod. U kampanji ćemo promovirati načela dostojanstva, slobode i jednakosti” naglasivši da ” bez obzira na  odluku vukovarskog Gradskog vijeća o ovom pitanju, srpska zajednica smatra da ćirilica ima svoje mjesto ne samo u tom gradu, nego i u cijeloj Hrvatskoj, pogotovo u mjestima gdje Srbi žive u značajnom broju”

Znači većinski hrvatski narod treba zaboraviti;

  • na nestale, njih 1 497 za koje mnogi Srbi znaju gdje su sahranjeni, ali o tome mudro šute
  • na dokumentaciju iz Vukovarske bolnice, koju su odnijeli i neće je vratiti
  • trebao bi zaboraviti na silovane žene i djevojčice za koje se ne zna broj koliko ih je uzastopce danima silovano, najmlađa žrtva imala je 6, a najstarija 80 godina.
  • trebao bi zaboraviti sve one koji neprocesuirano mirno žive u Vukovaru i rugaju se svojim žrtvama,
  • trebao bi zanemariti neprestano stigmatiziranje od strane Pupovčevih NOVOSTI za fašizaciju , ustaštvo i Jasenovac i Pupovčeve objede po svijetu da RH podsjeća na NDH.
  • trebao bi zanemariti desetke milijuna kuna kojim iz Proračuna financira upravo SNV i Pupovčeve Novosti da se sprdaju sa hrvatskom himnom “Lijepa naša haubico.”, sa prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović…
  • trebao bi zanemariti što pišu  o hrvatskoj državi da je , citiram Viktora Ivančića”  neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”
  • trebao bi zaboraviti  Pupovčeve optužbe da je u Hrvatskoj 11.000 srpske djece pokršteno.
  • trebao bi zaboraviti i na dr. Ivana Šretera o kojem Milorad Pupovac mudro šuti
  • Trebao bi zaboraviti na zatiranje kulturnog i vjerskog identiteta , na srušenih, zapaljenih i uništenih  1450 crkava i samostana i  ostalih sakralnih objekata i pokradeno kulturno blago,
  • trebao bi zanemariti SNV Bulletin kojim svake godine SNV etiketira, označava, stigmatizira,  proziva na stotine osoba, na desetke institucija, medija, sve do parlamentarnih zastupnika, Vlade i predsjednika ili predsjednice. Takvih lista  nigdje u svijetu nema,  što oni sebi dopuštaju. Što to  umišljaju da su iznad svih hrvatskih državnih institucija, da su iznad Ustavnog i Vrhovnog suda?
  • To je pozivanje na javnu hajku,  to su liste za odstrel!
  • Što DORH radi da zaštiti Hrvate od ovakvih prozivki? Gdje je tu Povelja UN o ljudskim pravima i Ustav RH?

Sa takvom retorikom Boris Milošević podvaljuje licemjerno svoju demnagogiju

Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom“

Sa takvom retorikom ne čuvate svoje dostojanstvo, ne možete ostvariti iskreni dijalog sa većinskim narodom kojemu ni ime ne želite izreći! Takva demagogija  je sa velikom lažljivom i licemjernom figom u džepu! Sa tom figom nema iskrenog dijaloga, jer ta figa je samo figa u džepu ili van njega!

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Hrvatske pravice/Foto:nacionalno.hr

Izvorni autor: Lili Benčik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.