Bulj o referendumu: Sad je vidljivo da je Kušćević radio po Plenkovićevom nalogu

10.02.2022. 18:21:00

I prije formalne saborske rasprave o prijedlogu da se provjera potpisa prikupljenih za dvije Mostove referendumske inicijative povjeri Vladi, zastupnici su se u četvrtak žestoko sukobili u vezi s tim pitanjima, ali i smislenosti epidemiološkim mjera protiv koronavirusa. Mostov Bulj podsjetio je i na Kuščevićevu krađu referenduma, koji, podsjetimo, da je bio proveden i da se izborni sustav promijenio, danas SDSS-ov Milorad Pupovac i HDZ-ov Andrej Plenković ne bi zajedno imali većinu u Saboru.

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj vladajuće je upitao zašto ne žele odrediti rok za održavanje referenduma kojima se traži ukidanje COVID potvrda i prebacivanje odluka s Nacionalnog stožera na Sabor.

“Čega se bojite? Mislio sam da je Lovro Kuščević nešto najgore, a sad je vidljivo da je radio po nalogu Andreja Plenkovića”, rekao je Bulj, koji je bivšeg ministra uprave i ranije prozivao za krađu referenduma.

“Zašto niste odredili rok, koji je interes blokirati, odnosno ‘zabiti glogov kolac’ u naše inicijative?”, nastavio je Bulj s pitanjima i poručio da je Nacionalni stožer samo političko tijelo.

“Umjesto da štitite Ustav i Poslovnik, vi ga kršite s partnerom Pupovcem. Ovo je pljuvanje u lice narodu, demokraciji i Ustavu, odredite rok za brojanje potpisa”, pozvao je Miro Bulj.

Zahtjevima Mosta da se odredi rok za brojanje potpisa priključio se i Stjepo Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

“Budi se sumnja da se želi odugovlačiti”, upozorio je.

Čelnik Mosta pozvao je vladajuće da ne bježe od volje građana.

“Kao vladajući odredili ste rok do 15 dana za prikupljanje potpisa, a u 18 dana niste odlučili kome ćete dati da ih broji. Ne bježite od volje građana”, poručio je Božo Petrov.

Marijan Pavliček (HS) čestitao je Mostu što je prikupio dovoljno potpisa. Slaže se s ocjenom da je Stožer prvenstveno političko tijelo, da je donosio politički motivirane, a ne epidemiološki opravdane odluke.

“Jedna u nizu suludih mjera je uvođenje COVID potvrda jer je pokazalo da nije imala nikakav rezultat”, podsjetio je i pozvao vladajuće da prihvate odluku naroda i dozvole da se referendum raspiše čim prije.

HDZ-ov Branko Bačić odbacuje oporbene prozivke.

“Ovaj referendum ide za tim da se ukinu COVID potvrde, a one su uvedene kao i u drugim članicama EU, ukidanje znači indirektno i direktno zatvaranje hrvatskih granica i pridonosi širenju virusa u društvu”, ustvrdio je Bačić.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.