DA SE NE ZABORAVI: Ratnica umornog lica zainteresirala Hrvate. Doznali smo o kome je riječ

29.03.2021. 11:05:00

Iako su u Domovinskom ratu sudjelovale brojne žene, njihove fotografije kao i njihove priče iz toga su perioda – prava rijetkost.

Stoga je upravo fotografija koja pokazuje jako mladu djevojku s hos oznakama i krunicom oko vrata, svojom pojavom izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Svi su se pitali, tko je mlada ratnica koja iscrpljenog lica sjedi i kao da razmišlja – što joj donosi sutra i hoće li preživjeti.

Facebook

Doznali smo njeno ime

Ubrzo smo doznali kako je riječ o Aneli Teklić, djevojci iz Mostara koja je kao maloljetnica otišla u rat i to kao pripadnica splitske 9. bojne HOS-a. Za Dalmatinski portal ispričala je o trenutku u kojem je shvatila što je zapravo rat:

“Bilo je to na Popovom polju na Južnom bojištu. Izvlačila sam ranjenog suboraca i tom prilikom slomila nogu. Bilo je i poslije teško, ali je taj prvi trenutak je ipak najgori…”, kazala je.

“Bila sam dijete, nisam imala pojma ni o čemu, nama je to bilo smiješno. Tada su počeli kupiti žene i djecu u izbjeglištvo po Dalmaciji i ja sam otišla s majkom i bratom. Međutim, ja sam pobjegla, i došla kod Pjace gdje su bile prostorije HOS-a i HSP-a. Od tamo smo svi krenuli. Tamo sam se prijavila i otišla u kamp Rožac na obuku. Prvi teren su mi bili Stolovi, a poslije Popovo polje, Škabrnja, Svilaja…”

Izvor: dnevno.hr/Foto:facebook

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.