Dama kamenog lica postaje svjedokinja pokajnica, a evo tko najviše strahuje od njezina iskaza

20.10.2021. 17:20:00

Dijana Hrkalović zna puno, a suočena je s optužbama da je ona bila ‘veza‘ između režima i organiziranog kriminala u Srbiji

Nakon uhićenja željezne lady Vučićeva SNS-a, ili dame kamena lica, kako su je zvali, Dijane Hrkalović, nekadašnje državne tajnice ministarstva unutarnjih poslova koja je bila strah i trepet cijelog sigurnosnog aparata Srbije, sve više isplivavaju kriminalne afere u koje su umiješani najviši dužnosnici režima, pa i sam predsjednik Vučić i njegova najbliža rodbina, poput brata Andreja.

Dijana Hrkalović zna puno, a suočena je s optužbama da je ona bila "veza" između režima i organiziranog kriminala u Srbiji te najbliža suradnica Nebojše Stefanovića, čovjeka iz prvog Vučićeva kruga, bivšeg ministra policije, a sada ministra obrane, oko kojeg se, kažu poznavatelji beogradskih prilika, sve više steže obruč i navodno je pitanje dana kada će i on završiti u pritvoru Centralnog zatvora.

Neki mediji sada nagađaju da bi Dijana Hrkalović mogla postati svjedok pokajnik kako bi se lakše osudili pripadnici klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji i iz zatvora zadaje velike nevolje Vučiću svojim iskazima da je "njegov klan bio na usluzi Vučiću i obavljao za njega mnoge prljave poslove", zatim protiv svog nekadašnjeg šefa Nebojše Stefanovića koji je čovjek koji previše zna, a nitko ne zna koliko i što, o poslovima samog Vučića i njegova brata, a zapravo da se upravo njih dvojica izvuku iz blata u koje ih suđenje i afere oko Belivuka guraju.

Najneugodniji skandal koji se ponovno razbuktao jest afera Jovanjica, koja u središte svega stavlja baš Andreja Vučića. Naime, radi se o plantaži marihuane na poljoprivrednom dobru Jovanjica kod Stare Pazove, za koju tvrde da je najveća u Europi, a najvažniji zadatak režima je da baš tu aferu zataška ili barem skrene pažnju s Vučićeve obitelji. I predsjednik i njegov brat zapravo su "upali" u cijelu priču, zbog prisluškivanja kriminalaca s kojima su i oni, navodno, kontaktirali.

Iako se sada po provučićevskim medijima širi histerija o prisluškivanju Vučića i njegove obitelji, čini se da je on stvarno bio prisluškivan, ali ne kao onaj koga prate, nego kao onaj koji je komunicirao s praćenim osobama iz kriminalnog miljea. Za Jovanjicu se čulo krajem 2019. godine, kada je policija uhitila Predraga Koluviju, šefa Jovanjice, zbog divljanja po cesti, a onda još otkrila krivotvorenu policijsku iskaznicu koju im je pokazao kako bi ga pustili te neovlašteno korištenje policijske svjetlosne signalizacije koju je koristio na svom automobilu.

Policija je potom banula u Jovanjicu i otkrila spornu inkriminirajuću plantažu i laboratorij za proizvodnju droge te čak 800 kilograma suhog kanabisa i više tisuća stabljika te biljke. Koluvija je, tada se pričalo, nakon privođenja iskoristio pravo na jedan poziv da nazove baš Andreja Vučića. Kasnije se režim uprtio da demantira to, a i Nebojša Stefanović je to nijekao.

No, kažu da negdje postoji snimka tog Koluvijina očajničkog poziva u pomoć, pa koga god da je tada zvao.

Zanimljiva je činjenica da je obranu Koluvije preuzeo Vladimir Đukanović, jedan od najvjernijih suradnika Aleksandra Vučića i jedna od glavnih udarnih pesnica režima. On je pak, nedavno, čak imao intervju na svom "potkastu" s Koluvijom, gdje on negira i marihuanu i svaku inkriminirajući vezu s Vučićima, svaljujući sve na podmetanje "stranih službi", odnosno na američke službe i njihove domaće poslušnike koji žele diskreditirati Aleksandra Vučića tako što će njegov brat biti uhićen pa bi se time i izazvala i njegova smjena. Pojavila se i priča da je Stefanović potpao pod utjecaj "CIA snajke" kako bi se oblatio Vučić. Sve se ovo radi očito da se Aleksandra Vučića maksimalno spasi i zaštiti.

Inače, načelnik Ureda za suzbijanje narkotika Slobodan Milenković, koji je otkrio slučaj Jovanjica, premješten je u Ured za ratne zločine, a navodno je baš njegov iskaz doveo do pada Dijane Hrkalović i njezina uhićenja. Sada se na svom Facebooku, prenosi srpski portal nova.rs, javio i bivši policajac Vladimir Savić, koji je 2012. godine uhitio Dijanu Hrkalović jer je sudjelovala u napadu i prebijanju oporbenih aktivista. On je zato doživio velika okapanja u MUP-u te je na kraju morao i napustiti policiju. Sada se slavodobitno naslađuje nad svima onima koji su tada šutjeli i ulizivali se, kako kaže, "našoj Diksi", a danas je nastoje što više iskompromitirati.

- Sada se svi miševi koji su šutjeli i šlihtali joj se utrkuju tko će je više pljuvati i natovariti joj što više toga na vrat. Smiješno. Od heroine do kriminalke, pa kako to, drugovi? Kako vaša Diksi koja vas je nagrađivala, unapređivala, hvalila, kojoj ste s poda lizali cipele, kako drugovi, ona?! Uzgred, prljave značke, ova budala će vam reći - ne brinite, brzo će vam Diksi napolje poput Koluvije. Ima da odleži od 20 dana do tri mjeseca, pa ide na slobodu, samo da ovo oko izbora prođe, jer da se ne lažemo, za sve ono što je nama uradila terete je za najlakše kazneno djelo trgovina utjecajem - kaže Savić, naglašavajući da se ta stvar "lako obara na sudu, po sistemu - ona mi usmeno naredila, a ona će reći - nisam mu ja naredila", rekao je Savić.

Trakavica koja je uzdrmala Vučićev režim se nastavlja, ali teško da će se njemu išta dogoditi. Čekamo nastavak, dok Vojislav Šešelj obilazi prorežimske srbijanske TV postaje i brani Vučića "kao predobrog i sentimentalnog čovjeka" te najavljuje - "Stefanovića da se hapsi".

Izvor: jutarnji.hr/Foto:AFP

Izvorni autor: Vlado Vurušić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.