Danas razmjerno toplo, moguće i jako jugo – od sutra promjenjivije

06.02.2021. 12:46:00

“Neuobičajena toplina za početak veljače uz jugozapadni vjetar i jugo te dosta oblaka, mjestimice i vrlo malo kiše, preslikat će se od petka na subotu. Dapače, moguće uz još malo višu temperaturu.”, prognozira za subotu Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a u HRT-ovoj emisiji “Vrijeme”, a za sljedeće dane nastavlja: “Od nedjelje slijede promjenjiviji dani s povremenom kišom, ponegdje i obilnijom, na Jadranu uz mogućnost i izraženijih pljuskova s grmljavinom, pri čemu će se temperatura zraka u mnogim krajevima malo sniziti već početkom novog tjedna, a posebno u njegovoj drugoj polovini.”

I u subotu razmjerno toplo, uz južinu, te većinom suho

Krunoslav Mikec, dipl. ing.: “Vikend će na istoku Hrvatske početi bez oborina, uz promjenjivu naoblaku i iznadprosječnu toplinu. Ponegdje će puhati umjeren jugozapadni vjetar, a temperatura će od najnižih jutarnjih 3 do 8 °C, danju porasti do vrijednosti između 16 i 20 °C.

Neuobičajeno toplo zadržat će se i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će dnevna temperatura biti od 15 do 19 °C. Puhat će umjeren, na udare mjestimice moguće i jak jugozapadnjak, uz koji će biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, uz malu vjerojatnost za mjestimice poneku kap kiše.

Jugozapadni vjetar u gorju ponegdje može imati i olujne udare. Na sjevernom Jadranu puhat će slabo i umjereno, samo rijetko i jako jugo. Bit će većinom oblačno, uz kišu uglavnom na širem riječkom području te u dijelu Gorskog kotara i Istre. Najviša temperatura zraka između 10 i 14 °C, ponegdje u Lici te na otocima do 16, 17 °C.

Dnevna temperatura u Dalmaciji od 15 do 18 °C, uz promjenljivo oblačno vrijeme i sunčana razdoblja, te samo mjestimice uz mogućnost za vrlo malo kiše. Puhat će umjereno, ponegdje i jako jugo te će more biti umjereno valovito i valovito.

Podjednako valovito i na jugu Jadrana, također uz umjereno, mjestimice moguće i jako jugo. Oblaka će biti dosta, no bit će i i sunčanih razdoblja. Vjerojatnost za kišu je vrlo mala. Temperatura zraka danju od 16 do 20 °C.”

Od nedjelje promjenjivije…

“U nedjelju kiša u većini krajeva, najprije u područjima uz Jadran, zatim prema kraju dana i u sjevernim područjima. Uz južni vjetar temperatura će zraka još biti relativno visoka. Od ponedjeljka ipak niže vrijednosti, prolazno uz sjeverni vjetar. Zadržat će se pritom promjenjivo s povremenom kišom.

Kiša idućih dana i na Jadranu, mjestimice moguće i veća količina, u nedjelju i ponedjeljak i uz grmljavinu. Puhat će jugo i jugozapadnjak, u ponedjeljak prolazno sjeverozapadnjak, a temperatura zraka bit će još podjednaka kao za vikend.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/FAH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.