Deur (HDZ) o veličanju petokrake u Saboru: ‘Opasne poruke od lijevo-radikalnih grupa’

16.10.2020. 12:05:00

“Budimo svjesni realnosti, nemojmo dozvoljavati da se kroz medije, na hrvatske branitelje koji su stvarali državu, radi linč i prikazuje ih se opasnima. Branitelji su temelj društva. Apeliram na zastupnike cijenimo vrednote – Domovinski rat, branitelji, obitelj i naš narod.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr zastupnik Ante Deur (HDZ).

O napadu na Vladu i prozivanju braniteljske populacije

“To je tužan i opasan čin. Tužan jer je izgubljen jedan mladi život, dok je policajac teško stradao. Kao narod prošli smo teške trenutke, Domovinski rat. Budimo svjesni realnosti, nemojmo dozvoljavati da se kroz medije, na hrvatske branitelje koji su stvarali državu, radi linč i prikazuje ih se opasnima. Branitelji su temelj društva. Apeliram na zastupnike cijenimo vrednote – Domovinski rat, branitelji, obitelj i naš narod.”, istaknuo je Deur.

Kome smetaju branitelji?

Osvrnuo se i na veličanje petokrake i izjave zastupnice Katarine Peović za koju je komunistička petokraka simbol solidarnosti i svjetlost,

“I u Saboru imamo lijevu-radikalnu grupu Možemo. Zastupnica veliča zvijezdu petokraku koja vrijeđa obitelji brojnih poginulih. Pod tom zvijezdom su stradale tisuće ljudi od Bleiburga do Vukovara, Lovasa i drugih zločina tijekom velikosrpske agresije. Kad netko veliča Hrvatsku zvijezdu, to je uistinu opasan čin radikalizacije hrvatskog društva.”, ocijenio je HDZ-ov Ante Deur.

Izvor: narod.hr/Foto: Narod.hr

Autor: